Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globalizácia je pretrvávajúcim trendom na celom svete a pracovať v zahraničí nebolo nikdy jednoduchšie. No na to, aby ste sa vedeli hladko integrovať do novej kultúry a bezproblémovo orientovať v novej krajine, mali by ste sa posnažiť naučiť sa daný jazyk. Aké sú najlepšie spôsoby na učenie cudzích jazykov?

1.    Najlepšie aplikácie a platformy na učenie jazykov

Aplikácie a rôzne platformy v posledných rokoch revolučným spôsobom zmenili spôsob, akým si osvojujeme nové jazyky. Populárne aplikácie, ako napríklad Duolingo, Babbel a Rosetta Stone, ponúkajú komplexné jazykové kurzy, ktoré umožňujú študentom precvičovať si počúvanie, hovorenie, čítanie a písanie. Vedieť komunikovať je dôležité hlavne pri práci s ľuďmi (zdravotnícky asistent Nemecko, obsluha na horských chatách atď.).

2.    Virtuálna jazyková výmena

Virtuálne jazykové výmeny spájajú študentov jazykov s aktívnymi používateľmi jazyka prostredníctvom video hovorov alebo chatových platforiem. Tieto výmeny poskytujú vynikajúcu príležitosť na precvičenie konverzačných zručností a získanie kultúrnych poznatkov. Platformy ako iTalki a Tandem poskytujú študentom možnosť konverzovať s miestnymi obyvateľmi.

Učenie cudzieho jazyka pomocou aplikáciíZdroj: elements.envato.com
Učenie cudzieho jazyka pomocou aplikácií

3.    Filmy, seriály, dokumenty, správy

Jedným z najefektívnejších spôsobov, ako sa naučiť jazyk bez väčšej námahy je pozerať rôzne relácie a filmy v danom jazyku. Odporúčame sériu YouTube kanálov Easy Languages, vďaka ktorému si môžete zdokonaliť nemčinu, francúzštinu, taliančinu, španielčinu a ďalšie jazyky. Samostatné kanály nájdete pod názvami Easy German, Easy Spanish atď. Dostupné si aj podcasty na Spotify a Apple Music.

Učenie sa nového jazyka je cennou investíciou do svojej budúcnosti. Využitím možností technológií, aplikácií na výučbu jazykov, virtuálnych jazykových výmen a môžete urýchliť osvojenie si jazyka a získať konkurenčnú výhodu na trhu práce. A ak potrebujete pomoc pri hľadaní zamestnania v zdravotníckom sektore, kliknite na zdravotnícky asistent Rakúsko a dostanete sa na stránku spoločnosti Budúcnosť zdravotníctva.