Mať kúpené všetky hry alebo si kúpiť nehnuteľnosť?

Touto otázkou sa pravdepodobne nikto z vás nebude zaoberať, no aj je vyčíslenie hodnoty hier zaujímavé. Túto informáciu pravidelne aktualizuje webová stránka Chengganga Wanga na adrese steam.seewang.me. Aktuálne hovorí o cene presahujúcu pol milióna dolárov.

Získate prehľad, ako sa vyvíjala hodnota hier na Steame. Do úvahy treba zobrať aj to, že v obchode hry postupne pribúdajú. Na grafe sa zobrazuje pôvodná cena hry a zároveň predajná.

Je prirodzené, že celková cena hier na tomto obchode sa bude meniť v čase rôznych akcií. To platí aj pre váš osobný účet. Na webe steamdb.info/calculator môžete zistiť cenu vášho účtu. Teda, akú hodnotu má, keby ste ho chceli predať. Informácie sú zobrazené v rozsahu najnižšej a najvyššej ceny. Čiže spravidla pôvodných cien hier alebo najvyšších a najnižších.

Na to, aby vám táto funkcionalita fungovala, je potrebné zmeniť niektoré súkromné alebo položky viditeľné iba pre priateľov na verejné. To spravíte v nastavení svojho profilu na webe Steamu v časti na úpravu profilu a položke nastavenia súkromia. Neverejné položky zmeňte na verejné a následne si môžete na zmienenej stránke zmerať jeho hodnotu na základe vašich hier alebo aplikácií.

steam settings

Prečítajte si aj:

Steam na Chromebookoch? Možno ešte tento rok

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.