Prieskumu sa zúčastnilo 2113 obyvateľov strednej Európy.

Huawei a agentúra IPSOS uskutočnili v júni 2019 prieskum, ktorého cieľom bolo zistiť, aké faktory spojené s vlastníctvom smartfónu považujú používatelia za najviac znepokojujúce. Zúčastnilo sa ho 2113 obyvateľov strednej Európy vo veku od 18 do 55 rokov. Podrobné výsledky prieskumu nájdete v našom staršom článku.

Prieskum sa okrem iného zameral aj na výmenu displeja smartfónu, čo pre väčšinu používateľov predstavuje najväčšie riziko v súvislosti s jeho používaním. V rámci prieskumu uviedlo problém s displejom až 40% opýtaných. Koľko však stojí jeho výmena, resp. koľko by podľa používateľov mala stáť?

Viac ako tretina opýtaných používateľov (36,1%) je ochotná zaplatiť za výmenu displeja menej ako 100 eur. 30% používateľov by za tento úkon zaplatilo okolo 150 eur a zvyšok má na opravu displeja pripravený väčší rozpočet. 1% opýtaných respondentov predpokladá, že výmena displeja stojí 500 eur a viac.

Výmena displeja smartfónu Huawei P30 Pro

Svoj displej smartfónu reálne menilo viac ako 42% opýtaných. Takmer 20% účastníkov prieskumu zaplatilo za výmenu menej ako 100 eur. 10% používateľov stál tento úkon okolo 150 eur. Pre zvyšných 8% bola výmena displeja drahšou záležitosťou, pričom takmer 1% opýtaných zaň zaplatilo okolo 500 eur.

Prieskumu sa zúčastnili aj respondenti z Česka, Slovensko sa ho nezúčastnilo. České odpovede zodpovedajú európskemu priemeru. Huawei aj na základe výsledkov prieskumu spustil akciu Servisné dni Huawei, v rámci ktorej môžete posledný štvrtok, piatok a sobotu v každom mesiaci získať ochrannú fóliu na displej zadarmo a zľavu 30 eur na opravu. Detaily nájdete na webe Huawei.

A koľko reálne stojí výmena displeja na Slovensku? Záleží podľa toho, aký telefón vlastníte. V prípade lacnejších modelov s rovnými displejmi sa bude výmena displeja obvykle pohybovať na úrovni do 100 až 150 eur, za výmenu zahnutého displeja vlajkovej lode však zaplatíte viac. Pozrite si našu reportáž:

Zdroj: Huawei, vlastné

Prečítajte si aj:

Túra TOUCHIT po servisoch: Opravujeme displej na Huawei P30 Pro, vieme koľko to stojí a ako dlho to trvá (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit