Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jedna z najvyužívanejších kombinácií v rámci GFI Unlimited ponúka SMB firmám vysokú výkonnosť poštového servera, riešenie rastúceho objemu e-mailov a prístup k staršej pošte.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že jednou z najpopulárnejších kombinácií v rámci softvérovej knižnice GFI Unlimited je prepojenie poštového servera Kerio Connect a riešenie na archiváciu e-mailov GFI Archiver. Kombinácia oboch produktov umožňuje hlavne SMB firmám vyriešiť súčasné pálčivé výzvy v oblasti elektronickej pošty ako napr. pomalú odozvu poštového servera, neustále rastúci objem e-mailov, komplikované vyhľadávanie staršej pošty, či zákonné požiadavky na uchovávanie pôvodnej obchodnej korešpondencie.

Podľa minuloročného prieskumu medzi lokálnymi užívateľmi riešení GFI Software v oblasti e-mailovej infraštruktúry, 32 % IT administrátorov najčastejšie bojuje s hľadaním stratených e-mailov a 23 % s nedostatočnou kapacitou e-mailového úložiska. Samostatné poštové servery majú pritom iba obmedzené možnosti na riešenie týchto problémov.

Kombináciu oboch produktov je možné nastaviť veľmi jednoducho vytvorením žurnálovacieho mailboxu v Kerio Connect a jeho prepojením v riešení GFI Archiver. SMB spoločnostiam potom prináša vyššiu výkonnosť poštového servera, cenovo efektívne úložisko e-mailov, faxov, súborov a kalendárových záznamov a užívateľský prístup k e-mailovému archívu – ako z desktopových tak z mobilných zariadení.

„Riešenie GFI Archiver je efektívnym nástrojom aj na splnenie zákonných požiadaviek na preukázanie pôvodnosti elektronickej pošty,“ povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj GFI Software v ČR a na Slovensku. „Pretože sa implementuje ešte pred poštový server, všetka prichádzajúca a odchádzajúca pošta je archivovaná do oddeleného úložiska skôr, než príde do užívateľských mailboxov. Týmto spôsobom bráni akejkoľvek neskoršej manipulácii či zmene obsahu uložených e-mailov.“

Prepojenie s GFI Archiver ďalej posilňuje výhody servera Kerio Connect, kvôli ktorým ho rad malých a stredných spoločností uprednostňuje pred robustnejšími riešeniami typu Exchange, ako hlavne:

  • Čas nasadenia a uvedenia do prevádzky – Kerio Connect je možné inštalovať a plne konfigurovať za menej než 1 hodinu.
  • Systémové požiadavky – V minimálnej konfigurácii vyžaduje server, na ktorom beží Kerio Connect, 64-bitový CPU, 2 GB RAM a 40 GB diskového priestoru.
  • Funkčnosť – Kerio Connect obsahuje všetky bežne využívané funkcionality v intuitívnom užívateľskom prostredí, vrátane mobilného prístupu a natívnej podpory pre instant messaging.
  • Cena – pre SMB spoločnosti je jedným z kľúčových faktorov a aj tu vychádza Kerio Connect výhodnejšie v porovnaní s inými štandardnými on-premise riešeniami.

Kombinácia Kerio Connect a GFI Archiver je ľahko dostupná prostredníctvom licenčného modelu GFI Unlimited, ktorý umožňuje za jednotné predplatné využívať všetky produkty tejto softvérovej knižnice. K ďalším často využívaným kombináciám v rámci GFI Unlimited patrí Kerio Connect a GFI MailEssentials, antispam a antivírus na úrovní poštového servera, či kombinácia GFI LanGuard a GFI EventsManager umožňujúca zabezpečiť firemnú sieť proti útokom a pritom vyhovieť požiadavkám GDPR na zber a uchovávanie bezpečnostných auditných záznamov.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Značky: