Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

OpenSlava prináša už viac ako desať rokov na Slovensko najnovšie technologické trendy, ktoré prezentujú top osobnosti z oblasti IT z celého sveta. Jedna z najväčších IT konferencií na Slovensku sa uskutoční 16. a 17. októbra na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Príďte si vypočuť zahraničných a domácich expertov z Accenture, Confluent, Siemens Healthineers, Amazon Web Services či MongoDB. Celá konferencia je zadarmo a v anglickom jazyku.

Pridajte sa k stovkám IT profesionálov, študentov a nadšencov a bezplatne sa zaregistrujte už dnes.

Bratislava, 25. september 2024 – Spoločnosť Accenture Slovensko v spolupráci s partnermi usporiada 16. a 17. októbra dvanásty ročník IT konferencie OpenSlava 2024 zameranej na generatívnu umelú inteligenciu, ale aj na ďalšie technologické novinky. Podľa Accenture smerujeme k budúcnosti, v ktorej sú technológie všadeprítomné, ale menej nápadné. Zároveň sú oveľa plynulejšie začlenené do všetkých aspektov nášho života. Najnovší prieskum Technology Vision 2024 ukazuje, že generatívna umelá inteligencia má potenciál ovplyvniť 44 % všetkých pracovných hodín v rôznych odvetviach a umožniť zvýšenie produktivity v 900 rôznych profesiách.

OpenSlava 2024 ponúkne prednášky, workshopy a diskusie, do ktorých sa zapoja špičkoví svetoví odborníci a odborníčky na umelú inteligenciu, digitálnu identitu, cloud, kvantové výpočty a kybernetickú bezpečnosť. Podujatie je rozdelené na dva dni. 16. októbra sa bude konať séria interaktívnych workshopov pre menšie skupiny účastníkov. Nasledujúci deň, 17. októbra, sa uskutoční hlavný program. Registrácia a raňajky budú pre hostí pripravené od 7:30. Konferenciu otvorí o 9:00 Emmanuel Viale z Accenture, ktorý sa vo svojej keynote prezentácii zameria na to, ako dokáže umelá inteligencia rozšíriť ľudský potenciál. Nasledovať bude druhá keynote prezentácia, v ktorej Kai Waehner zo spoločnosti Confluent predstaví vývoj dátového streamovania pomocou Kafka a Flink v cloude a čo v tomto kontexte zmenila generatívna umelá inteligencia.

Vstup na celodennú konferenciu je bezplatný. Zaregistrujte sa už teraz. Kapacita podujatia je obmedzená.

Témou budú aj nové funkcie v Amazon Bedrock alebo veľké cloudové transformácie

Po úvodných prednáškach bude program pokračovať v piatich tematických blokoch zameraných na umelú inteligenciu, budúcnosť technológií, architektúru a vývoj, cloud a kybernetickú bezpečnosť. Širokú škálu prednášok doplní séria tematických diskusií. Oscar Renalias bude hovoriť o svojich skúsenostiach z veľkých cloudových transformácií, pričom poskytne praktické tipy pre úspešný prechod do cloudu. Aktuálnym výzvam v technologickej architektúre sa povenuje Dominik Wagenknecht. O problematike digitálneho eura budú hovoriť Eldin Delić a Nicklas T. Urban. Na OpenSlave 2024 vystúpia okrem expertov Accenture aj odborníci Stefano Boscolo a Aristides Fernandez z Amazon Web Services, ktorí predstavia nové funkcie služby Amazon Bedrock.

Účastníkov čakajú aj mnohé ďalšie prednášky od domácich a zahraničných expertov a diskusie z oblastí kybernetickej bezpečnosti, ochrany dát a kvantových výpočtov.

OpenSlava 2024 sa uskutoční 16. – 17. októbra v priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Účasť je bezplatná pre všetkých registrovaných účastníkov, registráciu a kompletný program nájdete na OpenSlava.sk. Konferencia je v anglickom jazyku.

Značky: