Microsoft začal migrovať používateľov na nový Outlook.

Nový Outlook je dostupný pre širokú verejnosť takmer rok. Microsoft ho sprístupnil v septembri 2023 po mesiacoch beta testovania. V žiadnom prípade sa však nedá povedať, že by bola dnes táto aplikácia vo finálnej podobe.

Stále jej chýbajú niektoré funkcie, ktoré patria k absolútnemu základu emailových klientov – či už ide o offline režim, možnosť presunúť poradie poštových schránok alebo nastavenie mena odosielateľa v prípade IMAP kont.

Bez ohľadu na to, Microsoft sa nedávno pochválil, že počet používateľov nového Outlooku a pôvodného Outlooku je už prakticky totožný. Na tému pred pár dňami upozornil portál windowslatest, ktorý zároveň publikoval nový článok a v ňom upozorňuje na fakt, že koniec aplikácie Pošta a kalendár vo Windows 11 sa nezadržateľne blíži.

Najnovšia aktualizácia nového Outlooku totiž zmenila spôsob, akým je možné prepínať sa medzi novým Outlookom a aplikáciou Pošta a kalendár. Tento prepínač sa po novom presunul do nastavení nového Outlooku > Všeobecné > Čo je Outlook.

Zároveň sa zmenilo jeho správanie, pretože, aj keď sa prepnete prepínačom na aplikáciu Pošta a kalendár, pri ďalšom jej spustení sa vám opäť otvorí nový Outlook.

Microsoft v popise zmeny nastavenia prepínača takisto uvádza, že nový Outlook v roku 2024 nahradí aplikáciu Windows Pošta a kalendár. Teraz sa môžete vrátiť späť (do aplikácie Pošta a kalendár), ale v budúcnosti sa vám spustí nový Outlook“.

Microsoft dávnejšie oznámil, že podpora aplikácie Pošta a kalendár skončí v roku 2024. Znamená to, že koniec tejto aplikácie je už skoro tu. Ak vám nevyhovuje nový Outlook, vyskúšajte emailových klientov, ako je Spark Mail, eM Client, Mozilla Thunderbird či Edison Mail.

Zdroj: windowslatest.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit