Microsoft vydal ďalšiu verziu svojho internetového prehliadača.

Vynovený Microsoft Edge patrí medzi naše obľúbené webové prehliadače a používame ho aj my v redakcii. Microsoft teraz vydal jeho novú verziu s označením 88, ktorá prináša viacero užitočných noviniek.

Edge 88 sfinalizoval funkciu synchronizácie medzi viacerými zariadeniami. Aktuálne si tak môžete synchronizovať všetky dostupné položky, najnovšie aj históriu a otvorené karty. Synchronizácia týchto položiek sa niektorým používateľom sprístupnila v predstihu počas posledných dní, od verzie 88 je dostupná pre všetkých používateľov.

Nová verzia prehliadača takisto prináša oficiálnu podporu pre motívy. Používateľské rozhranie prehliadača si môžete čiastočne upraviť pomocou oficiálnych motívov od Microsoftu, ktoré si môžete stiahnuť TU. Edge je vďaka jadru Chromium kompatibilný aj s motívmi pre Google Chrome. Tie si môžete stiahnuť TU.

Ďalšou novinkou je bočný vyhľadávací panel. Ten je možné aktivovať označením textu a kliknutím pravým tlačidlom. V kontextovej ponuke vyberte položku Vyhľadať výraz cez Bing na bočnom paneli. Bočný panel bude vždy využívať vyhľadávanie cez Bing, toto nastavenie sa nedá zmeniť.

Microsoft takisto sprístupnil funkciu, ktorá by vám mala automaticky navrhovať silné heslá. Tú si môžete zapnúť v Nastaveniach – Profily – Heslá. Táto funkcia nám zatiaľ nefunguje korektne, uvidíme, či sa to časom zmení. Každopádne, k heslám, ktoré si uložíte v rámci prehliadača Edge, môžete na mobilných zariadeniach pristupovať aj pomocou aplikácie Microsoft Authenticator.

Z ďalších vylepšení spomeňme rýchly prehľad o vašich emailoch v službe Outlook.com, pokiaľ si túto webovú stránku pripnete na panel s rýchlymi odkazmi. Táto funkcia zatiaľ nie je dostupná. Edge čoskoro takisto ponúkne automatické prepínanie profilov vo verzii pre macOS a prinesie funkciu uspatia kariet, ktorá zlepší využitie systémových prostriedkov počítača a pravdepodobne zefektívni aj výdrž batérie.

Spomenuté novinky si môžete pozrieť aj vo forme screenshotov a gif obrázkov, ktoré na svojom blogu zverejnil Microsoft.

Synchronizácia:

Bočný Bing panel:

Rýchly prehľad o Outlook emailoch:

Navrhovanie silných hesiel:

Funkcia uspatia kariet:

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:  

Microsoft Authenticator už funguje aj ako správca hesiel

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit