Ak sa tak stane, Zenfone 10 bude posledný svojho druhu.

Doplnené 29. 8. 2023: ASUS oficiálne poprel informácie o tom, že by plánoval zrušiť smartfónovú divíziu:

„Radi by sme sa vyjadrili k fámam, že ASUS Zenfone 10 bude poslednou generáciou tohto radu a produktový rad ASUS Zenfone bude ukončený. Nie je to pravda. Budeme pokračovať v našich dvoch hlavných produktových líniách telefónov – ROG Phone a Zenfone. ASUS má silný záväzok voči biznisu so smartfónmi a zákazníkom. Môžete sa tešiť na naše produktové rady pre rok 2024.“

Pôvodný článok 28. 8. 2023: Smartfóny ASUS Zenfone patrili v posledných rokoch medzi zariadenia, ktorým sa dostalo veľa pozitívnych reakcií a pochvalných recenzií. Dôvod bol ten, že kombinovali kompaktné telo s uhlopriečkou do 6 palcov s vysokým výkonom a výbavou vlajkovej lode.

Zenfone 9 a 10 vynikali aj výdržou batérie a 3,5 mm jackom a predstavovali prakticky jedinú plnohodnotnú konkurenciu k základným modelom smartfónov Samsung Galaxy S, resp. k iPhonom (Pro). Zdá sa však, že ASUS už ďalší Zenfone nevyrobí.

Tvrdí to taiwanský portál technews.tw, ktorý informuje, že ASUS v rámci organizačnej reštrukturalizácie znižoval počet zamestnancov v počítačovej divízii. Podľa interného listu mali byť mnohí zamestnanci presunutí do smartfónovej divízie, ktorá je aktuálne rozdelená do dvoch častí – Zenfone a ROG Phone.

ASUS Zenfone 10Zdroj: TOUCHIT
ASUS Zenfone 10

Technews.tw však tvrdí, že zamestnanci boli nakoniec prepustení. Dôvodom je plánované zrušenie Zenfone divízie, ktorej členovia budú presunutí do ROG Phone divízie, resp. ostatných tímov.

„Osoba oboznámená s touto záležitosťou zdôraznila, že mobilné telefóny ASUS sú rozdelené do sérií ROG a Zenfone, ale najnovší Zenfone 10 bude poslednou generáciou tejto série a tím Zenfone bude v budúcnosti zlúčený do iných oddelení alebo priamo do tímu ROG,“ uvádza technews.tw.

Viaceré zahraničné médiá požiadali ASUS o vyjadrenie. Prípadné ďalšie informácie doplníme do článku. Faktom je, že Zenfonov by bola škoda – v posledných 2-3 generáciách si konečne našli svoju identitu, s ktorou mali potenciál vyniknúť a zaujať na trhu. Otázne je, ako sa im darilo komerčne.

Zdroj: technews.tw

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit