Robotická kosačka Husqvarna Automower 450X prichádza aj s ovládaním pomocou mobilného telefónu.

Je vybavená navigáciou GPS a po čase dokáže optimalizovať svoj pohyb aj pri náročných trávnatých plochách. Vhodná pre plochy až do rozlohy 5000 m² a zvládne svahy so sklonom až 45 %. Technológia kosačky prispôsobí frekvenciu kosenia tempu rastu trávnika. Ovládať sa dá miestne na veľkom displeji s tlačidlami. Vybrať si môžete napr. časový plán, výšku kosenia a pod. Pred spustením je asi 2-hodinová fáza inštalácie, kedy sa zakopáva pomocou stroja vodiaci drôt do zeme. Pomocou karty Automower Connect so SIM paušálom na 2 roky môžete túto kosačku naozaj ovládať z mobilného telefónu, a to z ľubovoľného miesta na svete. Môžete cez mobil kosačku spustiť, zastaviť, meniť nastavenia ale aj dozvedieť sa o tom, že niekto zo zeme kosačku zdvihol. Takéto zdvihnutie zároveň generuje veľmi hlasitý alarm.

Cena: 4235 EUR
Zapožičal: www.european.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.