Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Americká pobočka automobilky Lexus vynovila model  LX 570. Vo verzii pre modelový rad 2021 dostalo SUV nové vybavenie, dostupné však len v limitovanej verzii. Pod kapotou ostáva výkonná V-osmička.

Amazon Alexa a nový look

Odteraz  Lexus LX pracuje s hlasovým asistentom Amazon Alexa. V ponuke pribudol nový, zelený lak  Nori Green Pearl a interiér môže byť tiež svetlohnedej farby  Glazed Caramel. Japonská značka pozmenila obľúbený balík Sport Package rezervovaný pre verziu s tromi radmi sedadiel. Mohutné SUV v tejto verzii dostane nové 21-palcové kované hliníkové disky, upravenú prednú časť so športovejším charakterom alebo spätné zrkadlá vo farbe karosérie a chrómovanými detailmi. Interiér auta charakterizuje čierny strop a kožené čalúnenie v jednom z troch farebných prevedení.

Inspiration Series

Do americkej ponuky  Lexusu sa vracia tiež LX v limitovanej verzii Inspiration Series. Auto je k dispozícii s čiernym lakom Black Onyx alebo s bielym Eminent White Pearl. Špeciálna verzia sa vyznačuje množstvom detailov čiernej farby – čiernou mriežkou chladiča, dymovými svetlami a čiernymi chrómovými detailmi. V interiéri dostalo auto čierny strop a kožené čalúnenie rovnakej   farby s dodatočnými detailmi z červenej kože. Okrem toho sa v zozname vybavenia nachádzajú špeciálne autokoberce, rohož v kufri auta a obal pre kľúč.  Lexus LX Inspiration Series je k dispozícii výlučne s tromi radmi sedadiel. Na trh sa dostane iba 500 kusov tohto vozidla.

V-8 ako štandard

Model Lexus LX 570 poháňa  motor V8 s objemom 5,7 l,  s výkonom viac ako 380 k a s maximálnym krútiacim momentom takmer 550 Nm. Motor je spojený s osemstupňovou prevodovkou, ktorá  prenáša hnaciu silu na všetky kolesá.  Krútiaci moment rozdeľuje medzi kolesá  medzinápravový diferenciál Torsen s elektronickou uzávierkou. Štandardom pri týchto vozidlách je balík bezpečnostných systémov  Lexus Safety System+, ako aj systémy monitorovanie mŕtveho uhla  a  systémy upozornenia na križujúce vozidlá vzadu. Najväčšie SUV značky Lexus dostalo aj kamery s 360-stupňovým snímaním, ktoré ukazujú prekážky v teréne, a parkovacieho asistenta.

LX patrí k vlajkovým modelom značky Lexus, preto má veľmi bohaté vybavenie. Zoznam obsahuje aj 19-reproduktorový audio systém Mark Levinson alebo multimediálny systém pre cestujúcich v druhom rade s dvomi 11,6-palcovými displejmi.

Značky: