Na rade budú aj ďalšie platformy.

Kryptomeny si postupne hľadajú nové chodníčky. Dobrou správou je, že pokiaľ niekto vlastní jednu z podporovaných kryptomien, od piatku ňou môže platiť cez službu Apple Pay. BitPay, populárna služba na spracovanie platieb v kryptomene, oznámila, že používatelia kariet Mastercard v USA, môžu teraz prepojiť svoje karty s peňaženkou Apple Wallet a napríklad pomocou Bitcoinu zaplatiť za svoje nákupy všade tam, kde je globálne akceptovaná služba Apple Pay. 

Svoju kartu BitPay je možné pridať do Apple Wallet prostredníctvom aplikácie BitPay Wallet, ktorá podporuje celý rad kryptomien vrátane Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Gemini Dollar, USD Coin, Paxos Standard a Binance USD.

Portál Gizmodo informuje, že spoločnosť plánuje zaviesť aj podporu služieb Google Pay a Samsung Pay do konca marca. Finanční experti sa rozchádzajú v tom, či bude nedávny vývoj Bitcoinu pokračovať v rastúcom trende, alebo či ide o špekulácie. Všetko nasvedčuje tomu, že je všetko na dobrej ceste.

Aj keď sa tieto nové možnosti zatiaľ týkajú iba používateľov v USA, je zaujímavé sledovať trend, ktorý zjednoduší používanie kryptomien.

Zdroj: Gizmodo

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Mastercard bude podporovať kryptomeny

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.