LG WING je osobitný koncept telefónu a teraz prichádza s so svojou prvou veľkou aktualizáciou, ktorá prináša lepšie funkcie multitaskingu a ďalšie vylepšenia.

Nevšednosťou je otočný režim, ktorým meníte tvar telefónu. Hlavný displej má pritom uhlopriečku 6,8 palca a je to POLED displej s kinematografickým pomerom strán 21: 9. Jeho otočením sa zobrazí sekundárny displej s uhlopriečkou 3,9 palca, ide o typ GOLED. Výrobca garantuje 200 000 otočení a súčasťou telefónu je určitá odolnosť voči prachu a vode.

LG WING

LG WING

Súčasťou telefónu je tiež vyskakovacia kamera, teda na hlavnom displeji nie je žiadna diera pre selfie kameru. Druhá obrazovka sa dá využiť na zobrazenie pomocných informácií a ale aj na sledovanie videí. Zaujímavé je využitie druhého displeja ako ovládača pre gimbál pri natáčaní videa.

LG WING pri natáčaní akčného videa

LG WING pri natáčaní akčného videa

Najnovšia aktualizácia pre tento telefón prináša so sebou takmer dva mesiace starú bezpečnostnú opravu z novembra 2020 a dve zaujímavé funkcie. Predovšetkým je to možnosť rýchleho prepínania aplikácií medzi hlavnou obrazovkou a sekundárnym displejom. To sa realizuje pomocou rýchleho prepínania v nastaveniach na menšom displeji alebo potiahnutím tromi prstami na ľubovoľnom z displejov. Rovnaká metóda s tromi prstami sa použila aj na predchádzajúcich telefónoch LG, ktoré podporujú DualScreen. Na druhej obrazovke sa teraz tiež dajú zobraziť ovládacie prvky médií pre video aplikácie, ako je napr. Netflix. Spoločnosť LG tiež pridala možnosť natívne skenovať QR kódy v aplikácii fotoaparát, ktorú ale treba zapnúť v nastaveniach.

LG WING

LG WING

Tento telefón sa predáva napr. v USA, kde je s ním pomerne úspešný operátor Verizon. Na Slovensku ho predáva napr. Alza za sumu okolo 1000 eur.

Zdroj: 9to5google

Viac o tomto telefóne

LG Wing: Sledujte naživo predstavenie netradičnej novinky (Aktualizované)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.