Teplé dni sú tu a ešte aj budú. Ak chcete namontovať klimatizáciu v domácnosti, v kancelárii alebo aj vo väčšej budove, je tu spoločnosť Syners, ktorá tak robí na profesionálnej úrovni.

My sme sa o tom boli presvedčiť na škole QSI International School of Bratislava, kde sa rozhodli dopriať školákom príjemné prostredie pri výučbe. Spoločnosť Syners to zariadila tak, že celá montáž bola realizovaná bez prerušenia bežného vyučovacieho procesu. Práce sa totiž vykonávali v triedach, kde práve neprebiehala výučba. Tomu sa prispôsoboval aj počet nasadených montážnikov. Spoločnosť sa pritom postarala, že prostredie napriek montáži zostávalo čisté a bola zabezpečená štandardná bezpečnosť.

Montáž znamenala nasadenie 41 klimatizačných jednotiek v triedach, pričom vo veľkých triedach boli namontované dve klimatizácie. Keďže budova školy bola už dokončená, vedenie sa rozhodlo pre individuálnu montáž klimatizačných jednotiek do tried a nie centralizovanú jednotku. V každej triede tak bola nasadená vnútorná a vonkajšia jednotka. Umiestnenie vnútornej jednotky sa prispôsobovalo tomu, kde sedia žiaci, kde sú učitelia a to tak, aby funkcia klimatizácie nebola nepríjemná.

Syners montuje klimatizácie viacerých značiek, všetko závisí od požadovanej ceny a kvality. Dajú sa naplniť požiadavky viacerých typov ľudí. Na tejto škole to bola montáž klimatizácie značky Gree, ktorá zároveň patrí medzi najpredávanejšiu na Slovensku. Firma má s touto značkou viac ako 10 ročné skúsenosti a je to spoľahlivé riešenie. Dobré skúsenosti majú aj so značkou Daikin, Hitachi a Samsung.

Väčšina klimatizácií má dnes ovládanie na diaľku pomocou mobilnej aplikácie a tak si ju môžete spustiť na diaľku aj z iného miesta.

Pri inštalácii klimatizácií vzniká aj voda, ktorá je odvádzané z vnútornej jednotky. Táto voda sa dá využiť pokojne ako destilovaná voda v domácnosti, môžete s ňou aj zalievať kvety. V záverečnej časti montáže sa klimatizačná jednotka napustí chladivom a natlakuje sa.

Spoločnosť Syners najčastejšie inštaluje klimatizácie v domácnosti, túto montáž je možné objednať na stránke www.syners.sk. Tu nájdete všetky možnosti kontaktovanie firmy, zistíte aj orientačnú cenu montáže.

Zdroje: vlastné, Syners

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.