Trust Exos 3D sú univerzálne okuliare pre virtuálnu realitu. Fungujú s telefónmi s uhlopriečkou od 3,5 do 6 palcov. V prípade 6-palcových telefónov je ich vkladanie do okuliarov niekedy trochu ťažkopádne. Podporujú platformu iOS aj Android.

Na okuliaroch oceňujeme ich vyhotovenie. Plastová konštrukcia je štandardom, avšak materiál, ktorý sa dotýka čela pri ich nosení pripomína kožu alebo koženku. Subjektívne sa nám okuliare nosili o trochu pohodlnejšie ako Samsung Gear VR. Nevýhodou je absencia akýchkoľvek ovládacích prvkov. K okuliarom preto odporúčame zakúpiť základný Bluetooth ovládač, napr. z Aliexpressu.

Chválime možnosť prispôsobia šošoviek. Môžete si prispôsobiť ich vzdialenosť od seba aj ohniskovú vzdialenosť. V porovnaní s ostatnými VR okuliarmi ide o nadštandardné možnosti. Trust Exos 3D neponúka vlastný obsah, vystačiť si musíte s videami na YouTube a aplikáciami pre Google Cardboard. Niekoho môže odradiť aj trochu vyššia cena.

Cena: 49,99 €
Zapožičal: Trust

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit