Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Udržateľnosť sa stala neoddeliteľnou súčasťou spoločenskej zodpovednosti. Medzi spoločnosti, ktoré sú si zodpovednosti voči životnému prostrediu a budúcim generáciám vedomé, sa radí aj výrobca hardvéru Trust. Ten si za svoje snahy vedúce k nižšej ekologickej stope odniesol prestížne ocenenie organizácie EcoVadis, ktorá hodnotí spoločenskú zodpovednosť (ESG) firiem.

Klimatická kríza je bezpochyby jednou z najväčších výziev, ktorým svet čelí. Cesta k udržateľnosti a cirkulárnej ekonomike je tak prirodzenou evolúciou moderného priemyslu. V rámci svojich aktivít preto spoločnosť Trust znížila spotrebu obalových materiálov o 34 % a nahradila až 36 % plastov za recyklovateľné kartóny.

„Zelená dohoda“ nás posúva dopredu

Podpísaním „Zelenej dohody“ pre Európu sa väčšina členov EÚ pripojila k spoločnému cieľu – oslobodiť sa od súčasnej závislosti na fosílnych palivách, a tak dosiahnuť nulové emisie znečisťujúce životné prostredie. Tento vzdialený cieľ má však aj svoje míľniky, kedy by do roku 2030 spoločnosti naprieč všetkými priemyselnými odvetviami mali svoje emisie znížiť „aspoň“ o 55 percent.

„Na rozdiel od veľkých energetických spoločností musia výrobcovia hardvéru a elektroniky nad znížením emisií uvažovať trochu z iného uhla. V Truste sme sa zamerali na zníženie spotreby obalových materiálov a optimalizáciu logistiky, čo medziročne viedlo k tretinovej redukcii našej uhlíkovej stopy,“ vysvetľuje Allard Boer, finančný riaditeľ spoločnosti Trust.

 dTrust má v pláne dosiahnuť uhlíkovú neutralitu už v roku 2030, čím by predbehli európske smernice o 20 rokov.

Za prírode prospešné zmeny si odniesla aj prestížne ocenenie

Za svoje aktivity získala spoločnosť Trust striebornú medailu EcoVadis. Tú udeľuje medzinárodná spoločnosť EcoVadis, ktorá je považovaná za celosvetovo najdôveryhodnejšieho poskytovateľa hodnotenia udržateľnosti podnikov. Organizácia hodnotí firmy smerujúce k udržateľnosti aj napĺňaniu ďalších ESG cieľov týkajúcich sa problematiky pracovných a ľudských práv, etiky a udržateľného verejného obstarávania.

„Sme odhodlaní neustále znižovať našu ekologickú stopu a usilujeme sa o nastolenie princípov cirkulárnej ekonomiky. Preto úzko spolupracujeme s organizáciami ako je EcoVadis na začlenení princípov ESG. Chceme ľuďom ponúknuť cenovo dostupnú ekologickú alternatívu,“ dodáva Dorothee de Backer, produktová manažérka spoločnosti. Podľa nej bude Trust hodnotenie EcoVadis používať ako základnú metriku v oblastiach, ktoré treba zlepšiť.

Ekologický herný pionier

Herný headset Trust Thian je prvým zástupcom produktov, ktorými spoločnosť demonštruje ekologický prístup k výrobe príslušenstva. Okrem balenia z recyklovaného papiera s certifikáciou FSC (Mix) sú aj konštrukcie a plasty headsetu Thian z certifikovaného recyklovaného plastu. Tento krok je jedným z mnohých, ktorým chce spoločnosť Trust v roku 2030 dosiahnuť klimatickú neutralitu.

Na slovenskom trhu je herný headset Trust GXT 391 Thian dostupný za cenu 69 eur.

Vhodná pre každého

Holandský výrobca hardvéru Trust sa zameral na udržateľnosťV rovnakom duchu Trust pripravil aj nový rad power-bánk Primo s kapacitami 5, 10, 15 a 20 tisíc mAh. Každá z nich ponúka svojim užívateľom nabíjanie zariadenia cez všetky štandardne využívané porty – USB-A, USB-C a micro USB. Rovnako ako ostatní zástupcovia tejto iniciatívy sa môžu pochváliť nielen novým balením, ale úplne novým zložením výrobných materiálov.

Na slovenskom trhu sú  powerbanky Trust Primo dostupné za nasledujúce ceny:

Trust primo ECO 20.000 mAh  – 29.99 eur

Trust Primo ECO 15.000 mAh  – 24.99 eur

Trust Primo ECO 10.000 mAh – 19.99 eur

Trust Primo ECO 5.000 mAh –  14.99 eur

Značky: