Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multiplatformový headset Trust Thian je určený hráčom, ktorí sa do hrania ponárajú na dlhé hodiny. Jeho náušníky sú pohodlné, hmotnosť iba 197 gramov, kvalita zvuku doslova pohlcujúca a absencia káblov dodáva úplnú slobodu pohybu.

Bezdrôtové pohodlie

Headset Thian je bezdrôtový. Využíva bezdrôtovú 5.8 GHz technológiu s pripojením USB-A dongle do počítača alebo hernej konzoly. Výhody sú jasné – sloboda pohybu a žiadny prekážajúci kábel až 13 hodín na jedno nabitie integrovanej dobíjacej batérie. Dobíjanie prebieha cez USB-C. Pokiaľ by ste ich však potrebovali používať dlhšie ako 13 hodín, je možné headset pripojiť štandardným 3.5mm audiokáblom. Celkové pohodlie zlepšuje aj váha iba 197 gramov, vďaka ktorej je headset na hlave aj po dlhšej dobe príjemný.

Multiplatformový

Herný headset Trust Thian možno pripojiť k PC aj herným platformám PS4 Original, PS4 Pro, PS4 Slim, PS5 a PS5 Digital. Kompatibilný je aj s Windows a systémom Mac OS.

Zvuk

O zvuk sa starajú neodýmové žiariče s priemerom 40 mm s frekvenčným rozsahom 20 Hz – 20 000 Hz a citlivosťou 100 dB. Na hranie je zabudovaný aj nevyhnutný mikrofón s pop filtrom, ktorý obmedzuje nepríjemné sykavky a spoluhlásky s výrazným zvukovým atakom, ako sú „b“ či „p“. Mikrofón je sklopiteľný, takže sa dá „upratať“ pozdĺž hlavového mosta. Možno ho tiež používať aj na online komunikáciu, nahrávanie videí a pod.

Ekologický od A do Z

Herný headset Trust Thian je ďalší z radu produktov, ktorými Trust prechádza na ekologický prístup k výrobe herného príslušenstva. Okrem balenia z recyklovaného papiera s certifikáciou FSC (Mix) sú aj konštrukcie a plasty headsetu Thian vyrobené z certifikovaného recyklovaného plastu. Tento krok je jedným z mnohých, ktorými chce spoločnosť Trust do roku 2030 dosiahnuť klimatickú neutralitu. Viac informácií nižšie.

Na slovenskom trhu je herný headset Trust GXT 391 Thian dostupný za cenu  69  Eur.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.