Ich obnova bude prebiehať postupne.

Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic sa stali terčom rozsiahleho kybernetického útoku, ktorý prebiehal počas nedele 26. júna 2022. Operátor o tom informoval na sociálnych sieťach a takisto prostredníctvom krátkej správy, ktorú rozposlal médiám.

Telekom tvrdí, že podnikol viaceré analýzy na vyhodnotenie celkových dopadov útoku a zároveň realizuje množstvo aktivít na obnovu viacerých interných IT systémov. Tie aktuálne fungujú vo veľmi obmedzenej prevádzke, čo v praxi znamená, že web telekom.sk či Telekom aplikácia sú nefunkčné.

Dovolateľnosť na telefonické linky operátora je limitovaná – týka sa to služieb zákazníkom a technického helpdesku. Predajne Telekomu na Slovensku sú otvorené, ale momentálne fungujú iba v obmedzenom režime, kým nedôjde k postupnej obnove IT systémov.

Telekom tiež oznámil, že jeho tímy sú vo dne i v noci v plnom nasadení a očakáva, že obnova interných systémov bude prebiehať postupne. Operátor bude o aktualizáciách priebežne informovať.

Kybernetický útok na Telekom: Nefunguje mu web ani aplikáciaZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Kybernetický útok na Telekom: Oznam na webovej stránke telekom.sk

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit