Samsung pravdepodobne plánuje predstaviť vylepšený Samsung Galaxy Z Fold6, unikli aj informácie o Galaxy Z Flip6.

O tom, že Samsung tento rok plánuje upraviť svoje portfólio skladateľných smartfónov, sa rozpráva už dlho. Nedávne úniky poukázali napríklad na pripravovaný smartfón s trojitým skladateľným displejom, aký na trhu ešte nebol. O predstavenie prvého takéhoto telefónu sa má Samsung predbiehať so spoločnosťou Huawei, ktorá je taktiež v pokročilom štádiu vývoja takéhoto telefónu. Úprava portfólia sa má však týkať aj štandardných skladateľných telefónov, nakoľko tento rok majú prísť tri modely namiesto dvoch.

V portfóliu spoločnosti sa objavia tento rok opäť modely zo série Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip, pričom pôjde už o šiestu generáciu telefónov. Model Samsung Galaxy Z Flip6 sa objavil aj na nových renderoch, na ktorých potvrdil svoj očakávaný dizajn. Skoršie dohady však poukazovali aj na lacnejší Galaxy Z Fold6, ktorý nakoniec podľa všetkého nebude vôbec lacný. Lacnejšou verziou totiž bude štandardný model a v ponuke môže byť drahší model s prívlastkom Ultra.

Samsung Galaxy Z Fold6 môže mať verziu Ultra

Dohady o lacnejšej verzii smartfónu so skladateľným displejom stále nie sú potvrdené. Zatiaľ čo niektoré zdroje naň stále upozorňujú, inde sa zasa dozvedáme, že lacnejší telefón na trh nepríde. Namiesto neho by sa tak mohol objaviť práve drahší telefón s prívlastkom Ultra. Portfólio skladateľných smartfónov od Samsungu by teda mohli tvoriť telefóny Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Fold6 Ultra, pričom lacnejší model by mal byť práve štandardný skladateľný telefón. Upravený drahší model by mohol ponúknuť napríklad väčší displej či lepšie fotoaparáty. Tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené.

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkoch

Zdá sa však, že predstavenie novej generácie skladateľných telefónov od Samsungu môže prebehnúť skôr ako sa pôvodne očakávalo. Juhokórejský výrobca by totiž mohol profitovať z pozornosti okolo Letných olympijských hier v Paríži, ktoré sa budú konať už v júli. Samsung by tak mohol modely Samsung Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 predstaviť práve tam. Vzhľadom na to, že udalosti Galaxy Unpacked zvyčajne prebiehajú v stredu, je možné, že si Samsung zvolí 10. júl na predstavenie nových skladateľných modelov. Popri „skladačkách“ sa však má predstaviť aj prsteň Galaxy Ring, na ktorý sa taktiež už nedočkavo čaká.

Objavili sa aj rendery modelu Galaxy Z Flip6

Nové informácie sa točia aj okolo lacnejšieho a menšieho modelu skladateľného portfólia Samsungu. Po boku Galaxy Z Fold6 sa má objaviť aj model Galaxy Z Flip6, ktorý sa objavil na nových renderoch. Tie potvrdzujú dizajn telefónu, ktorý by sa mohol výrazne podobať na minuloročnú generáciu. Samsung by tak opäť ponúkol väčší vonkajší dizajn telefónu, no veľké zmeny v porovnaní s poslednou generáciou po dizajnovej stránke očakávať nemusíme.

Zdroj: androidauthority.com (1,2), sammobile.com (1,2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.