Huawei aj Samsung majú pracovať na tohtoročnom rozšírení portfólia skladateľných smartfónov.

Popularita skladateľných smartfónov na trhu neustále stúpa, pričom najväčšie úspechy na tom majú konkrétni výrobcovia. Medzi spoločnosti, ktoré predajú celkovo najviac skladateľných smartfónov na trhu, patrí najmä Samsung alebo v Číne Huawei, ktoré navyše s týmto segmentom aj experimentujú. Podľa aktuálne dostupných informácií je v príprave nový model typu Flip práve od Huawei. Samsung však taktiež nezaostáva a zdá sa, že pracuje na lacnejšom telefóne typu Fold.

Obaja výrobcovia však majú pracovať na zdokonaľovaní a rozširovaní tohto portfólia, pričom sa do toho ráta aj práca na novom type zariadenia. Aktuálne sú na trhu využívané modely typu Fold, ktoré sa skladajú do tvaru knihy a modely typu Flip skladateľné na oveľa kompaktnejšie zariadenia. V príprave však má byť aj trojitý skladateľný smartfón, ktorý by na trh mohol prísť už tento rok.

Samsung má predbehnúť svojho konkurenta

Trojitý skladateľný smartfón bude údajne novinkou tohto roka. Ako informuje známy leaker Revegnus na sociálnej sieti X, je už takmer úplne isté, že Huawei takýto model predstaví v druhej polovici tohto roka. Zatiaľ však nie je jasné, akú výbavu by ponúkol. Očakáva sa však, že Huawei takýto model predstaví len pre čínsky trh, kde sa mu čoraz viac darí. V Európe a na iných trhoch totiž žiaľ stále nedisponuje službami Google, ktoré sú na týchto trhoch takmer nevyhnutnosťou.

Zdroj: Touchit.sk

Z pohľadu Samsungu je však plánovanie predstavenia takéhoto smartfónu od Huawei veľkou príležitosťou. Pri jeho predstavení by totiž šlo o model s titulom prvého trojitého skladateľného smartfónu na trhu, ktorý je plne dostupný v predaji. Samsung si však podľa leakera nebude chcieť nechať ujsť takúto príležitosť a svoj prvý trojitý skladateľný smartfón by mohol priniesť skôr ako jeho konkurent.

Samsung má so skladateľnými smartfónmi veľké plány a jeho cieľom je posilniť predaje takýchto zariadení aj na trhu v Číne. Dosiahnuť to má predstavením lacnejšieho Samsung Galaxy Z Fold6, ktorý by mal mať o niečo chudobnejšiu výbavu v porovnaní s plnohodnotným modelom. Rovnako však počas viacerých konferencií odprezentoval aj niekoľko zaujímavých konceptov, ako by mohli skladateľné smartfóny vyzerať. Trojitý skladateľný model je aktuálne ale najviac očakávaným typom takéhoto smartfónu a prvý model by sa teda mohol objaviť už v priebehu tohto roka.

Zdroj: X (@Tech_Reve), trustedreviews.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.