Samsung údajne pripravuje zmeny vo svojom portfóliu skladateľných smartfónov, v príprave má byť aj lacnejší Galaxy Z Fold6.

Skladateľné smartfóny zatiaľ nie sú pre každého. Mnohí totiž stále preferujú bežné smartfóny, na ktoré si už počas dlhých rokov zvykli. Okrem toho môžu mať pocit, že by možnosti skladateľných telefónov nevyužili a v kombinácii s ich vyššou cenou tak pre nich nie sú atraktívne. Faktor ceny by ich však už tento rok tak odrádzať nemusel, nakoľko spoločnosť Samsung údajne pracuje na lacnejšom telefóne so skladaním do tvaru knihy.

Práve Samsung je najväčším výrobcom telefónov v tomto segmente, pričom jeho modely zo série Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip sa stali plnohodnotnou súčasťou portfólia zariadení. A prvá spomenutá séria, teda Galaxy Z Fold, by sa už tento rok mala priblížiť záujemcom o skladateľné zariadenia o niečo viac, keďže by mala získať aj nižšiu cenu.

Samsung chce posilniť svoju pozíciu na čínskom trhu

Skladateľné smartfóny od Samsungu sa stali populárnymi na celosvetovom trhu, avšak v Číne stále držia silnú pozíciu domáci výrobcovia zariadení ako sú HONOR či Xiaomi. V Číne totiž skladateľné smartfóny ponúka výrazne viac výrobcov ako na globálnom trhu a používatelia tam radšej podporujú domáce značky ako juhokórejský Samsung. Výrobca má však plán, ako sa na čínskom trhu usídliť výraznejšie aj v segmente skladateľných telefónov. Kľúčovým prvkom tak má byť lacnejší model.

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold5

Samsung Galaxy Z Fold6 by tak mal prísť aj v akejsi lacnejšej verzii, aby dokázal konkurovať domácim značkám. Tento telefón by na trh tak mal prísť už v druhej polovici tohto roka počas udalosti Galaxy Unpacked, na ktorej sa mimochodom očakáva aj predstavenie slúchadiel Galaxy Buds 3 Pro. Samsung však ešte pred niekoľkými mesiacmi skoré predstavenie lacnejšieho skladateľného smartfónu poprel, tak zatiaľ nevieme s určitosťou povedať, či sa tak aj stane.

Galaxy Z Fold s nižšou cenou už tento rok?

Ešte v priebehu leta minulého roka, len chvíľu po predstavení modelov Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5, sa spoločnosť Samsung vyjadrila k predstaveniu lacnejších skladateľných smartfónov. Výrobca pritom údajne plánuje predstavenie lacnejšieho modelu so skladateľnou konštrukciou, má to však jeden háčik. Ešte predtým, než predstaví takýto telefón, chce modely so skladateľným displejom viac zdokonaliť.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

Ak by však Samsung už tento rok predstavil lacnejší Galaxy Z Fold spadajúci do nižšej ako vlajkovej triedy, tak sa môže zdať, že by výrobca svoje plány a stratégiu mierne pozmenil. Nám tak neostáva nič iné, než si počkať na certifikácie telefónov a taktiež samotné predstavenie. To prebehne pravdepodobne štandardne v priebehu leta a Samsung počas neho obnoví svoje portfólio minimálne o dva skladateľné telefóny.

Zdroj: androidauthority.com, thelec.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.