Samsung Galaxy A15 5G ponúkne zaujímavú výbavu aj s nízkou cenou.

Juhokórejský výrobca Samsung sa pýši širokým portfóliom smartfónov. So značkou Samsungu si môžete kúpiť nielen skvele vybavené vlajkové lode, ale aj prepracované modely so skladateľnou konštrukciou či dokonca lacnejšie modely s niekoľkými kompromismi. A zdá sa, že do portfólia spoločnosti už čoskoro pribudnú nové lacnejšie modely, ktoré zaujmú najmä fanúšikov dostupnejších zariadení.

Jedným z týchto smartfónov má byť aj model Samsung Galaxy A15 5G, o ktorom sa teraz dozvedáme viacero informácií. Tento lacný smartfón práve odhalil celú svoju výbavu a pozrieť sa môžete aj na snímky tohto modelu. Ak vás teda zaujímajú lacnejšie zariadenia, na tento model sa určite musíte pozrieť.

Samsung Galaxy A15 5G a jeho špecifikácie

Podľa posledných únikov bude model Samsung Galaxy A15 5G dostupný hneď v troch farbách. Samsung pritom opäť vsadí na živé farby, ktoré presadzuje v strednej triede zariadení, konkrétne ide o žltú, modrú a klasickú čiernu. Skoršie úniky poukazovali na to, že nový lacný model od Samsungu by mohol využiť OLED displej, nové informácie však opäť spomínajú Full HD+ displej s podporou 90 Hz obnovovacej frekvencie.

Samsung Galaxy A15 5GZdroj: androidauthority.com
Samsung Galaxy A15 5G

Vo výbave smartfónu by nemal chýbať ani čipset od spoločnosti MediaTek. Samsung v poslednej dobe využíva tieto čipsety čoraz častejšie a v prípade modelu Galaxy A15 5G má ísť o Dimensity 6100+. Výkon teda smartfónu chýbať nebude, nejaké kompromisy však v telefóne predsa len nájdeme.

Veľká batéria a 25 W nabíjanie

O výdrž modelu Samsung Galaxy A15 5G sa postará 5000 mAh batéria, ktorá je dnes už takmer štandardom v lacnejších modeloch aj telefónoch strednej a vyššej strednej triedy. Nabíjanie má byť možné pri maximálnom výkone 25 W. Smartfón má byť navyše vybavený maximálnou kapacitou interného úložiska s výškou 128 GB a nebude chýbať ani možnosť rozšírenia úložiska až o 1 TB.

Čo sa týka fotoaparátu, úniky poukazujú na hlavný 50 Mpx snímač, ktorý doplní 5 Mpx a 2 Mpx snímač. Cena telefónu by sa mala pohybovať na úrovni pod 200 amerických dolárov, oficiálna cena zatiaľ nie je potvrdená.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.