Aktuálna verzia aplikácie Tatra banka 3.3 prináša tri hlavné vylepšenia. Predovšetkým sa teraz dá priamo z mobilnej aplikácie otvoriť Investičné sporenie, ďalej máte možnosť jednoducho si vyžiadať platbu od vášho partnera pomocou QR kódu a platobnú kartu vám teraz Tatra banka zašle na adresu určenú v mobilnej aplikácii. Tiež ale môžete lepšie využiť chatbota Adama.

Otvorenie Investičného sporenia do Podielových fondov

Doteraz Tatra banka ponúkala službu otvorenia investičného sporenia cez Internet banking, ale dnes už väčšina ľudí pohodlnejšie pracuje s mobilným bankovníctvom cez smartfón. Teraz naozaj môžete hravo začať sporiť do Podielových fondov priamo cez mobilnú aplikáciu Tatra banka.

Otvorenie investičného sporenia

Otvorenie investičného sporenia

Ako začať sporiť:

  • Kliknite na položku Viac a v záložke Podielové fondy zvoľte Nové investičné sporenie.
  • Prejdite úvodnými obrazovkami a kliknite najprv na položku Vyskúšať na nečisto.

Táto možnosť je veľmi dobrá vtedy, keď ešte nemáte celkom jasnú predstavu ako chcete sporiť. Aplikácia vám ponúkne možnosť prejsť si celý proces Investičného sporenia ešte pred jeho reálnym otvorením. Stačí kliknúť na „Vyskúšať“. Rozhodnúť sa pritom môžete pre rast majetku, bývanie, vzdelanie pre dieťa či nové auto. Je len na vás, čo si vyberiete. Následne zadávate sumu, ktorú si chcete mesačne odkladať do investičného sporenia (predvolená možnosť je 50 eur) a dobu, ako dlho chcete sporiť (predvolená možnosť je 5 rokov). Uvedenú sumu aj dĺžku investičného sporenia môžete kedykoľvek bezplatne zmeniť.

Výber položky pre investičné sporenie

Výber položky pre investičné sporenie

Teraz si vyberte fond, do ktorého chcete investovať. Najobľúbenejším fondom je Balanced fondTB, vybrať si však môžete aj Dynamic Balanced fondTB , Globálny akciový fondTB, alebo niektorý z fondov, ktoré sa zobrazia po kliknutí na voľbu Viac fondov. Len upozorňujeme, že výber fondu je naozaj dôležitý pre úspech sporenia. Výber je samozrejme čisto len na vás.

Ak ste s vybraným typom sporenia spokojní, stačí len potvrdiť správnosť zadaných údajov, prejdete si pár otázok o finančnej gramotnosti, overíte dokumentáciu a finálne potvrdíte otvorenie sporenia. Odvtedy vám mesačne odchádza určená suma a vy si sporíte.

Informácia o investičných fondoch

Informácia o investičných fondoch

Ak už investičné sporenie máte, oceníte v novej aplikácii prehľadnejší detail sporenia k Podielovým fondom, pričom uvidíte napríklad graf vývoja vášho investičného konta.

Možnosť zmeniť adresu na doručenie platobnej karty

Priamo v mobilnej aplikácii Tatra banka 3.3 môžete teraz zmeniť adresu na doručenie karty. To oceníte, ak ste sa medzitým presťahovali alebo zmenili bydlisko. Už teda nemusíte chodiť po obnovenú kartu do pobočky. Adresu doručenia si jednoducho zmeníte v aplikácii v časti: Karty – Detail karty – Zmeniť adresu.

V rámci ďalších nových funkcionalít je v aplikácii Tatra banka aj možnosť vypnúť a opätovne zapnúť bezkontaktné platby na platobných kartách v časti Nastavenia karty.

Vyžiadanie platby cez QR kód

Ideálny spôsob na vyrovnanie sa medzi známymi je aj QR kód. Nie je totiž treba prepisovať dlhočizný IBAN kód, stačí, aby ste vašim zaslali QR kód typu PayBySquare. Následne vaši známi tento kód naskenujú a zaplatia, nech majú účet v akejkoľvek banke na Slovensku. Veľmi rýchlo sa takto vyrovnáte za obed alebo ak si niekto od vás potreboval požičať drobné.

Na vytvorenie QR kódu stačí v časti Detail účtu kliknúť na Vyžiadať platbu, následne zadajte sumu, prípadne informáciu pre príjemcu a kliknite na Pokračovať.

QR kód môžete:

  • Ukázať známemu priamo na vašom telefóne, odkiaľ ho môže ihneď načítať.
  • Zdieľať cez chatovacie aplikácie ako napríklad WhatsApp alebo Messenger, prípadne poslať mailom.

Aktivovanie alebo blokovanie platobnej karty už aj cez chatbota Adama

Potrebujete aktivovať novú alebo obnovenú platobnú kartu, prípadne kartu zablokovať z dôvodu straty či krádeže? V novej aplikácii vám pomôže chatbot Adam, ktorý vás rýchlo, bezpečne a jednoducho prevedie celým procesom aktivácie či blokovania priamo v chatovacom okne.

Blokovanie platobnej karty cez chatbota Adama

Blokovanie platobnej karty cez chatbota Adama

Adam vám po novom pomôže tiež so zmenou limitov na karte, vyhľadaním pobočky či bankomatu alebo aktuálnym kurzovým lístkom.

Chatbota Adama nájdete v spodnom menu na úvodnej obrazovke mobilnej aplikácie Tatra banka.

Rozlíšenie pobočiek s/bez hotovostnej pokladne v mape pobočiek a bankomatov

Potrebujete si zmeniť peniaze a nie ste si istí, či vaša obľúbená pobočka má hotovostnú pokladňu? Vyhľadajte si ju v časti Pobočky a bankomaty. Ikona na mape vám oznámi, či táto pobočka má hotovostnú pokladňu alebo nie.

Mobilnú aplikáciu Tatra banka 3.3 si veľmi jednoducho nainštalujete pre Android aj iOS





Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.