Moderný reproduktor so silným zvukom.

Jeho hlavná prednosť je všesmerové šírenie zvuku. Je to prirodzené, keďže má valcový tvar. Používa sa nastojato a tým nezaberá veľa miesta. Na jeho podstavách sú basové žiariče.

Spodná časť, na ktorej reproduktor stojí, vytvára basovú rezonanciu a využíva práve systém basového reproduktora. Ten si tiež umiestňujete na zem, aby menič rezonoval o podložku.

Vyhotovený je tak, aby odolal aj ponoreniu do vody a je tu certifikácia IPX7. Samotný reproduktor je v plastovom vyhotovení s pogumovanými prvkami. Na výšku je stabilný a spodná časť je protišmyková. Špecialitou je horná strana. Tu je na veľký otočný prvok s krokovaním. Slúži na zmenu hlasitosti a je to výborné ovládanie.

Stále sa dajú použiť štandardné tlačidlá na reproduktore. Tie sú zdvojené a krátkym stlačením sa mení hlasitosť, dlhým sa prechádza po skladbách. Tento systém je dlhé roky zaužívaný a mnohí ho poznáte z iných reproduktorov. Ovládanie cez otočné koliesko je naozaj vynikajúce a rozhodne to je netradičný prvok. Vo sfére multimediálnych reproduktorov určite.

Keď máte dva reproduktory, môžete ich spojiť do jedného stereo systému a tým si oddeliť ľavý a pravý kanál na samostatný reproduktor. Je to dobrá funkcia a pri cene tohto reproduktora to nie je nereálne. Ak máte deti, úplne ideálne je kúpiť im rovnaký reproduktor. Hudobný výkon aj bez spojenia je 30 W.

K smartfónu alebo notebooku ho pripojíte cez Bluetooth 5.0 alebo cez audio kábel. Je v balení a je to dobrá alternatíva. Netreba nič párovať a takto sa dá pohodlne pripojiť. No a výrobca pridal ešte microSD slot. Do reproduktora môžete zasunúť vlastnú kartu.

Všetky konektory sú pod gumovým krytom. Je to ochrana, aby bol reproduktor odolný voči vode. Po nabíjaní reproduktora nezabudnite poriadne vložiť gumový kryt späť, aby ste zachovali vodoodolnosť reproduktora. Nabíjanie je cez konektor USB-C a na jedno nabitie vydržia 12 hodín prehrávania.

Po zvukovej stránke s modelom Sounder2 neurobíte chybu. Má silný a dynamický zvuk s možnosťou rozšírenia o basový alebo 3D režim. Reproduktor má stabilný zvuk aj pri vyšších hlasitostiach. V basovom režime síce bude poriadne rezonovať v ruke. Samostatne ako produkt je vyhotovený pevne a neprejavuje sa tu vnútorná rezonancia. Kto čaká veľmi dobrý zvuk, v tomto reproduktore ho dostane.

Cena: 59,90 eur

Fotografie: Samuel Hindy

Prečítajte si aj:

Recenzia Lamax Street2: Dobre hrajúci reproduktor

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.