LAMETRIC TIME sú inteligentné, ale pritom jednoduché hodiny so skvelým dizajnom. Toto zariadenie si obľúbite od prvého zapnutia a nebudete sa ho vedieť nabažiť.

Má jednoduchú konštrukciu, kreatívne spracovaný zobrazovací panel s veľkými pixelmi, dva integrované reproduktory, skvelú aplikáciu a nespočetne veľa možností. A jednoduché uvedenie do prevádzky.

Dizajn a špecifikácia

LAMETRIC TIME je z plastu, má obdĺžnikový tvar a rozmery 201 × 36 × 61 mm. Farebné prevedenie je iba jedno – čierna matná. Prednú časť tvorí displej s nezvyčajne veľkými pixelmi. Špecifické rozlíšenie je 37 × 8 pixelov. Tento celok je rozdelený na dve časti. Farebné pixely sú vľavo – 8 × 8 pixelov.

Táto plocha zobrazuje väčšinou ikony a logá. Pravá, väčšia časť zaberá plochu 29 × 8 pixelov, tieto sú biele. Nad displejom je svetelný senzor, ktorý automaticky prispôsobuje jeho jas. Displej má vďaka veľkým pixelom dobrú čitateľnosť za každých podmienok a ani vo večerných hodinách nie je na pohľad nepríjemný.

Základom je pripojiť zariadenie k Wi-Fi sieti, aby mohlo pracovať korektne a samostatne. Bez internetu je LAMETRIC TIME iba ozdobou.
Ovládacích prvkov je celkom šesť. Na pravom boku je tlačidlo napájania, na ľavom sú tlačidlá regulácie hlasitosti a vo vrchnej časti sú tri hlavné tlačidlá: šípka vľavo/vpravo a potvrdzovanie. V zadnej časti je microUSB a 3,5 mm audiokonektor. Nechýbajú ani stereo reproduktory, ktoré majú priemerný výkon, ale pre toto zariadenie sú dostačujúce. Z bezdrôtovej konektivity je tu Bluetooth a Wi-Fi. LAMETRIC je možné využívať aj ako klasický Bluetooth reproduktor.

Balenie a uvedenie do prevádzky

V minimalistickom balení toho veľa nenájdete, nachádza sa tu iba LAMETRIC TIME, napájací adaptér s káblom (USB-A > microUSB) a základný manuál. Mechanická inštalácia spočíva v pripojení zariadenia k zdroju energie, pričom je veľkou výhodou, že na jeho chod stačí napätie 5 V/1 A. Nasleduje prvé softvérové nastavenie, na čo je potrebná mobilná aplikácia (iOS i Android) LAMETRIC TIME.

Jedno zariadenie, ktoré ponúka stovky špecifických možností

Zariadenie má vlastný Wi-Fi modul a prvý krok spočíva v pripojení smartfónu na túto sieť. Následne je potrebné v aplikácii vykonať krátku registráciu (e-mail/heslo) a pripojiť zariadenie k vašej domácej/firemnej Wi-Fi sieti. V tomto momente je všetko pripravené a LAMETRIC TIME môžete nastavovať podľa predstáv. Možností je však toľko, že prvé dni budete pravdepodobne iba hľadať, skúšať a vytvárať rôzne kombinácie.

Všetko pre vašu inteligentnú domácnosť a tento článok vám prináša SmarterHOME.sk:

Čo ponúka?

V prvom rade je dobré vedieť, že toto zariadenie nie je iba zábavnou hračkou, ale aj pracovným a sčasti aj motivačným nástrojom. Všetko, čo má LAMETRIC TIME robiť, resp. zobrazovať, nastavujete v aplikácii a potom už pracuje samostatne. V základe sa vám zobrazujú hodiny, počasie podľa lokality, časovač, budík alebo správy. Všetko, čo chcete na displeji vo výsledku vidieť, si pridávate do sekcie My LAMETRIC v aplikácii. Aplikácie sú rozdelené do rôznych skupín, aby bolo vyhľadávanie jednoduchšie.

Výhodou je, že LAMETRIC TIME spolupracuje s množstvom zariadení, ako napr. svietidlá Philips HUE, meteostanica NETATMO, Amazon Echo a pod. Zariadenia jednoducho spárujete a následne ovládate alebo sledujete rôzne informácie na displeji hodín.

Druhým špecifikom a asi najpoužívanejšou možnosťou je prepojenie LAMETRIC TIME s rôznymi aplikáciami tretích strán, sociálnymi sieťami, štatistikami, RSS čítačkami a pod. Môžete tak prepojiť váš Facebook, Instagram, YouTube alebo Twitter účet s týmto zariadením a sledovať rôzne štatistiky, nárast sledovateľov, počet lajkov a iné záležitosti v reálnom čase. V aplikácii stačí povoliť prístup k vašim účtom, resp. sa do nich manuálne prihlásiť a zvoliť potrebnú funkciu.

Zoznam aplikácií, z ktorých sa informácie zobrazujú na displeji hodín

Okrem toho je možné LAMETRIC TIME prepojiť s kalendármi, plánovačmi, G-mailom, Google Analytics a množstvom iných aplikácií, z ktorých sa všetky podstatné informácie zobrazia na hodinách. Nechýbajú ani špecifické aplikácie, ako napr. rôzne rádiostanice, pripomienky pitného režimu, dostatočného pohybu, objednanie taxíka, jedla a pod.

Výhodou je, že takéto aplikácie si viete vytvoriť aj sami a používať ich súkromne alebo zverejniť pre všetkých používateľov. Na stránke www.developer.lametric.com sa prihlásite pod svojím účtom a môžete skúšať kombinovať rôzne možnosti a vytvárať nové aplikácie na mieru.

Taktiež je možné napojiť zariadenie na aplikácie skladových zásob, rôznych búrz/kurzov alebo kryptomien a vždy mať všetko pod dohľadom. Medzi zobrazením jednotlivých aplikácií sa pohybujete manuálne, tlačidlom, alebo to robí LAMETRIC automaticky s časovým odstupom.

Obchod s aplikáciami, ktoré sú rozdelené do skupín

Dôležitou informáciou je podpora IFTTT. Všetko je už iba na vás, vašej kreativite a potrebách. LAMETRIC vás môže upozorňovať aj na prichádzajúce hovory, správy, či dokonca prichádzajúci dážď alebo sneženie. Vďaka IFTTT sa dá prepojiť aj s rôznymi zostavami inteligentných domácností a mať tak prehľad o dianí vo vašom dome.

S týmto zariadením sa nudiť určite nebudete a mnohé dobre zaužívané činnosti vám môže výrazne zjednodušiť. Nevýhodou je iba vyššia cena, ktorú si však v mnohých prípadoch dokáže obhájiť.

Cena: 220 EUR

Zapožičal: www.homesystem.sk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE