Prekladač Langie sme už na našich stránkach predstavili. Vtedy to bol obojsmerný prekladač, ktorý dobre podporoval slovenčinu a mohli ste ho využiť na preklad vo viacerých jazykoch. Problém bol hlavne to, že na preklad je potrebný internet a tak ste v zahraničí hľadali voľnú Wi-Fi sieť alebo ste si z mobilu vytvorili vlastný Wi-Fi hot spot. Teraz však prichádza na trh nová verzia a internet je už priamo v zariadení. Nová eára produktu Langie práve začína.

Obsah balenia

Langie S2 prichádza v luxusnom balení, kde nájdete všetko potrebné. Je to jednak prekladač samotný, ale je tu aj odolný textilný obal, špendlík na otváranie šachty pre SIM kartu, ďalej slúchadlá s mikrofónom, veľmi pekná šnúrka na krk, pero na ovládanie dotykového panelu, prepojovací kábel s microUSB portom, napájací adaptér 1500 mAh a k tomu viacero návodov.

prekladač langie s2 balenie

Obsah dodávky prekladača Langie s2

Zo začiatku sme si mysleli, že pero na ovládanie dotykového displeja je skôr niečo ako darček, ale ako sa ukázalo, je to lepší spôsob ako ovládať tento displej s priemerom 1,08-palca inak ako hrubším prstom. Na displeji pritom vyberáte úplne všetko – z akého jazyka do akého budete prekladať, prípade akú funkciu chcete nastaviť a pod. Najčastejšie ide o to, aby zariadenie prekladalo a to zo slovenčiny do angličtiny a naopak. Prekladať však môžete aj z/do nemčiny, francúzštiny, taliančiny, čínštiny, kórejčiny a ďalších jazykov, celkovo je ich podporovaných 53 ( o jeden viac ako minule – pribudla islandčina).

Funguje aj offline preklad (13 jazykov, nie však pre slovenčinu), ale najlepšie je, ak sa na preklad použijú on-line technológie. Výhodou online prekladu je aj neustále dopĺňanie databázy slov a fráz ako súčasť ceny a takisto výrobca je schopný aj editovať preklady, ktoré nie sú celkom korektné a dokáže ich postupne editovať.

online preklady langie s2

Online preklady s prekldačom Langie s2, tu zo slovenčiny do angličtiny a naopak

Na vyššie uvedenom obrázku ste si mohli všimnúť nápis 3G veľa svietaceho znaku Wi-Fi. Prekladač tak môžete použiť buď na on-line preklad cez Wi-Fi alebo cez mobilné dáta, ktoré zabezpečuje SIM karta priamo v tomto zariadení. Ak máte dobrú Wi-Fi sieť k dispozícii, odporúčame vám použiť práve tú, spotreba mobilných dát sa vám totiž odpočítava z kreditu pri každom preklade.

online prekladač langie s2

Online prekladač langie s2 má tento raz aj šachtu pre SIM kartu

Preklad je opäť hlasový aj textový a ak chcete, môžete si hlasový preklad zopakovať koľko krát chcete. Výhodou je, že to nie je žiadny robotický hlas, vyzerá to ako hlas človeka narodeného v príslušnej krajine. To je veľký rozdiel voči tomu, čo by ste dostali pri preklade napr. pomocou mobilného telefónu a Google technológií.

prekladač viet online

Prekladač celách viet online

Preklad je obojstranný, na zariadení je modré a žlté tlačidlo a podľa toho je jasné ktorým jazykom hovoríte po stlačení jedného z nich. Zariadenie má na oboch stranách reproduktor aj mikrofón, predpokladá sa, že je teda medzi dvomi komunikujúcimi osobami.

langie prekladač

Prekladač Langie S2 je veľmi tenký a dobre sa drží v ruke

V praxi sme si vyskúšali, že preklad funguje veľmi dobre. Až prekvapivo dobre, to môžeme konštatovať. Vyskúšali sme to napr. v Bruseli s francúzštinou, ďalej na Slovensku s maďarčinou, vo Frankfurte s nemčinou a všade sme sa dokázali dohovoriť.

digitálny hlasový tlmočník LANGIE S2

Takto sme prekladač Langie S2 testovali v Bruseli

Langie S2 však už nie je len o preklade. Je to aj o tom, že priamo v zariadení máte internet. Pozrime sa teda na to, ako je to s dátami. Mimochodom, hardvérovým základom Langie S2 je 4-jadrový procesor ARM Cortex 1,3 GHz a pamäť 16 GB. Batéria má kapacitu 2000 mAh  a pri šetrení vydrží na 5 dní prevádzky.

LANGIE 3G Global Sim karta

LANGIE 3G Global Sim karta v cene 30 eur s kredtom 10 USD

Langie Global SIM 3G kartu si kúpite s kreditom 10 USD a funguje až v 160 krajinách sveta. Kredit predstavuje objem zhruba 50 MB, ktorý môžete použiť na viac ako 500 prekladov (počítame pritom 7 sekúnd na preklad jednej frázy). Kartu si môžete dobíjať a na jej použitie netreba žiadne osobné údaje. Kredit sa dá dobíjať cez web stránku a môžete si objedať aj dátový balík na konkrétne časové obdobie.

hlasový tlmočník LANGIE s2

Takto zistíte výšku zostávajúceho kreditu na LANGIE SIM karte

Vlastný Wi-Fi hotspot

Áno, takáto funkcia teraz pribudla a ak to fakt nevyhnutne potrebujete, dá sa využiť internet z vašej karty na pripojenie iných zariadení. V niektorých krajinách to môže byť výhodné, v rámci EU je však lepšie využiť európsky dátový roaming z vlastného telefónu, bude to lacnejšie. Ale technicky sa to dá.

prekladač hlasu langie s2

V Langie S2 pribudla aj funkcia na tvorbu vlastného Wi-Fi hotspotu

Čo všetko ešte umožnia mobilné dáta?

Tým, že sa do Langie S2 dostali vlastné dáta, mení sa celá hra. K dispozícii je napr. možnosť vyhľadania obrázkov k zadaným slovám a využiť môžete aj skupinového tlmočníka. Predstavte si situáciu, že sa nachádzate v rámci pracovného tímu, kde každý člen hovorí iným jazykom. Ak ste majitelia Langie S2, môžete na diaľku konverzovať s tým, že si každý účastník priradí jemu vhodný jazyk. Preklad prebieha cez cloud výrobcu a takto je možné naozaj spojiť rôznorodé tímy ľudí.

elektronický prekladač langie s2

Toto je príklad ďalších funkcií Langie S2 v on-line prostredí

Prirodzene, stále sa môžete pripojiť na Wi-Fi sieť a šetriť si svoje dáta. Práve pri zadávaní hesla pre Wi-Fi s výhodou použijete dodávané pero na ovládanie dotykového displeja. Predsa len je veľkosť displeja na zobrazenie dotykovej klávesnice dosť malá.

preklad viet langie s2

Langie S2 môžete pripojiť aj na Wi-Fi sieť

Ak ste pripojení na mobilné dáta, bude vás o tom informovať ikona 3G. Veľmi kladne hodnotíme jas displeja, informácie sa dajú prečítať takmer pri každých svetelných podmienkach. Inak Langie S2 môže fungovať aj ako rádio, nahrávač hlasu či hudobný prehrávač. Jednoducho, je to všestranný umelec.

vreckový prekladač langie s2

Ikona 3G jasne charakterizuje, že teraz je Langie S2 pripojený na mobilné dáta

Ďalšie zaujímavosti

Pribudli aj funkcie, ktoré využijete na cestách. Ocenili sme pomerne hlasný budík, Langie S2 môžete použiť aj ako svojho učiteľa cudzieho jazyka. Práve vtedy dobre využijete dodávané slúchadlá a učiť sa môžete aj vo vlaku.

hlasový prekladač langie s2

Langie S2 môže fungovať aj ako budík

Aby ste Langie S2 nestratili, je tu šnúrka na krk. Tá sa priväzuje na spodnú časť prekladača, kde sa nachádza aj 3,5 mm Jack port na pripojenie slúchadiel. Rovnako je tu aj napájanie, žiaľ, je to starší microUSB port a nie USB-C. Majitelia novších telefónov budú musieť so sebou nosiť o jeden kábel navyše.

online preklad cez langie s2

Na Langie S2 môžete pripojiť slúchadlá,m nabíja sa cez microUSB port a dá sa zavesiť na krk

Na bočných hraných sa nachádza zapínacie tlačidlo vpravo a nastavenie hlasitosti vľavo. Pri nastavení maximálnej hlasitosti je hlas pomerne silný, pozor na to. Overili sme si, že vyhotovenie Langie S2 je odolné, nezľakne sa pádov ani stlačenia inými predmetmi.

Vyhodnotenie

V celkovo hodnotení je Langie S2 vynikajúce zariadenie a výrazný upgrade voči predchádzajúcej verzii. Je to komplexný pomocník, ktorý využijú napr. stavební robotníci, opatrovateľky alebo brigádnici pri svojom pohybe v cudzine. Pracuje sa s nm rýchlejšie ako s mobilom – stalčí potlačiť tlačidlo a hovoriť. Odpoveď je okamžitá. Pomôže sa teda dohovoriť, rovnako je to učiteľ cudzieho jazyka, každodenný spoločník pri vstávaní, ale aj pri zábave.

Jeho cenu považujeme za adekvátnu. V predaji je napr. na LANGIE.sk a to za sumu 359 eur. Samotná LANGIE GLOBAL SIM 3G karta s kreditom 10 USD stojí 30 eur a je bez časového obmedzenia. Odporúčame si ju k tomuto produktu zakúpiť.

Fotogaléria Langie S2

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.