Spoločnosť Lectric je známa tým, že vyrába svojrázne elektrické bicykle, ktoré sú zamerané predovšetkým na úžitkovú hodnotu.

Inak tomu nie je ani v prípade novinky s označením Lectric XP Trike. Ide o plne vybavenú elektrickú trojkolku, ktorá ponúka overený a robustný dizajn + nosnosť 188 kilogramov. To je slušné, však? Tento počin vychádza z klasického modelu XP 3.0 (písali sme o ňom – TU) a okrem štedrej výbavy sa v prípade novinky zachovala aj veľmi zaujímavá cena.

Lectric XP Trike
Lectric XP Trike

Oproti modelu XP 3.0 má XP Trike o jedno koleso naviac, takže zadná náprava je diferenciálna, pričom využíva elektromotor s výkonom 500W (peak 1092 W). Sila tomuto bicyklu jednoznačne nechýba. Výrobca nepoužil stredový motor, ktorý je drahší, ale klasický nábojový, ktorý je však vysunutý mimo nábojov zadných kolies a špeciálne upravený, čím supluje „diferenciál“.

Samozrejmosťou je viacero stupňov asistencie elektromotora, od čoho sa odvíja aj dojazd na jedno nabitie. Motor dopuje integrovaná 14 Ah batéria (48V), ktorá by mala ponúknuť dojazd na úrovni od 65 do 95 kilometrov.

Lectric XP Trike
Lectric XP Trike

Samozrejmosťou sú aj výkonné hydraulické brzdy, ktoré dokážu skrotiť aj plne naložený bicykel a chýbať nesmie ani integrované LED osvetlenie. Výhodou je, že už v základe získa užívateľ predný a zadný nosič, čiže plne vybavený bicykel na okamžité použitie v teréne. Najlepšia je však cena, ktorá je v aktuálnom predpredaji nastavená na 1403 eur, čo je exkluzívna ponuka s ohľadom na to, čo všetko tento bicykel ponúka. Objednávky sú otvorené a prvé kusy sa dostanú k majiteľom v máji tohto roku.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE