Hra na mobily Flappy Bird získava novú podobu.

V roku 2014 vyvolala šialenstvo a hral ju takmer každý, kto mal smartfón s operačným systémom Android či iOS. Hra Flappy Bird bola pôvodne vydaná v máji 2013 a v priebehu pár mesiacov si jej jednoduchý formát dokázal získať mladých aj starších. Základom hry bol, ako už názov napovedá, vták, ktorý poskakoval, resp. poletoval a snažil sa vyhnúť prekážkam, ktoré mu stáli v ceste. Jej jednoduchá povaha tak spôsobila, že ju hrali žiaci počas prestávok na školách, dospelí počas cesty autobusom, ale aj len tak od nudy v práci. Predbiehali sa pritom, kto bude mať vyššie skóre.

Aj napriek neskutočnému úspechu bola však neskôr hra Flappy Bird stiahnutá z obchodov s aplikáciami a takmer prestala vo svojej originálnej podobe existovať. Dôvodom stiahnutia tejto hry bola jej návyková povaha, keďže mnohí od nej dokázali byť skutočne závislí. Počas ďalších rokov sa ale táto hra stala akousi legendou a aj napriek tomu, že ju nebolo možné v pôvodnej podobe dohľadať, vzniklo množstvo hier, ktoré ju napodobňovali. Inšpirovala aj známy Easter Egg systému Android 5.0 Lollipop, ktorý mal podobu tejto hry.

Teraz Flappy Bird prichádza v novej podobe, avšak princíp tejto hry zostáva rovnaký. Hra sa pritom vráti aj do obchodov s aplikáciami ako je Google Play pre Androidy a App Store pre zariadenia so systémom iOS. Samozrejmosťou však je, že starší dizajn hry bude vylepšený o hladšie animácie a ostrejšie detaily. Základ ale bude rovnaký, cieľom hry bude navigovať vtáčika, aby prechádzal pomedzi prekážky a nenabúral do nich. Novinkou budú aj noví vtáci a postavy, nové miesta, ktoré budú môcť navštíviť a tiež pekné animácie.

Ak ste teda v minulosti boli fanúšikmi Flappy Bird a táto hra si vás vtedy získala, budete mať možnosť opäť zapojiť svoje palce a zahrať si túto legendu. A ak náhodou patríte medzi mladšie ročníky, ktoré si ju nikdy nevyskúšali, určite sa na ňu pozrite. Na YouTube dokonca už existuje aj oficiálny trailer na novú verziu a sami určite uvidíte, že základ je úplne rovnaký. Hra by mala prísť v novej verzii už budúci rok.

Zdroj: notebookcheck.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.