Na postavenie bolo nutné použiť viac ako jeden milión kusov LEGO kociek. 

V posledných rokoch sme mohli okrem tradičných LEGO stavebníc vidieť aj najrôznejšie modely vecí v životných veľkostiach. Myšlienka postaviť auto v životnej veľkosti z kociek LEGO nie je ničím novým. Zamestnanci spoločnosti LEGO však tento nápad pozdvihli na novú úroveň, keď sa rozhodli postaviť luxusný Bugatti Chiron, do ktorého si môže vodič sadnúť a odísť na ňom preč.

Na stavbu tohto modelu v životnej veľkosti bolo potrebné použiť viac ako milión kusov LEGO kociek. V plastovom vozidle sa však nachádza predsa len aj pár súčiastok, ktoré nie sú z kociek LEGO. Napríklad batéria, ktorá dodáva motoru energiu by z plastových kociek asi nemohla byť postavená. Podobne sú na tom aj rôzne hriadele, ktoré boli vytlačené na 3D tlačiarni, no na rozdiel od batérie čisto len z plastu.

Postaviť Bugatti Chiron z kociek LEGO nebolo vôbec jednoduché. Celkovo to tímu zo spoločnosti LEGO zabralo až 13 500 pracovných hodín. Určite to však stálo za to, keďže ich model sa dokáže po ceste pohybovať rýchlosťou až 20 kilometrov za hodinu. Teoreticky, ale maximálne vytiahne až 30 kilometrov za hodinu, no na to si tím radšej netrúfol. 

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Lego Marvel Super Heroes 2 je ďalšia z Lego hier

Značky:

Komentáre sú uzavreté