Nové notebooky nielen pre bežných používateľov ale aj pre biznis účely pre profesionálov.

Predstavené boli série Yoga aj ThinkPad. Notebooky pre kreatívnych používateľov aj profesionálov, ktorí potrebujú bezpečný počítač do firmy.

Modely, ktoré by ste nemali medzi novinkami prehliadnuť sú Lenovo Yoga C930 s unikátnym rotujúcim soundbarom. Je to špecialita, aby ste dostali najlepší zvuk či už v režime tabletu, klasického notebooku alebo ďalších dvoch režimoch, ktoré Yoga podporuje. Notebooky majú Dolby Vision HDR. Nabíjací stylus je priamo v tele notebooku. Model Lenovo YogaBook C930 má dva displeje, z toho jeden typu e-ink, ktorý poslúži nielen na kreslenie ale aj ako klávesnica.

Medzi špeciálne kúsky pre kreatívnych profesionálov sa zaraďuje notebook Lenovo Yoga S730, ktorý má až 10 hodín výdrže pri práci na batériu. Takisto podporuje rýchle nabíjanie. Lenovo použilo zvukovú technológiu Dolby Atmos a certifikovanú obrazovú technológiu Dolby Vision.

Lenovo ThinkPad P1 je určený profesionálom do firemného prostredia. Je to mobilná pracovná stanica s 15,6“ displejom a hmotnosťou iba 1,7 kg. Je vhodná nielen na pracovný stôl ale aj na prenášanie. Má hrúbku iba 18 mm. Podobne ako ostatné ThinkPady z profesionálnej série odolá pádom, vode, prachu a ďalším nepriaznivým faktorom.

Dodávať sa bude v konfigurácii s procesormi Intel Core alebo Intel Xeon a grafickou kartou NVIDIA Quadro P2000.

Absolútnou špičkou v oblasti výkonu je model Lenovo ThinkPad X1 Extreme s procesorom až Intel Core i9. Podporuje všetko, čo od série X1 očakávate, teda nielen super odolné telo al napríklad aj rýchle nabíjanie. Tento 15,6“ model sa dodáva so 4K displejom so 100 % pokrytím gamutu Adobe RGB.

Vďaka funkcii Rapid Charge ho nabijete za 60 minút na 80 % kapacity. Výrobca hovorí o výdrži až 15 hodín. Displej ďalej podporuje Dolby Vision HDR, po zvukovej stránke je tu vylepšenie Dolby Atmos.

Pozrite si aj naše redakčné video z tejto tlačovky

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

Lenovo Yoga C930: Čaro spočíva v detailoch

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.