Lenovo vyzýva všetkých tvorcov obsahu. Má víziu sprístupniť inteligentnejšiu technológiu pre kreatívnejší svet. Tento sprievodca vám pomôže vybrať, ktoré zo zariadení novej spotrebiteľskej série Creator spoločnosti Lenovo sa vám hodí – vyberať môžete medzi dvomi super prenosnými notebookmi, výkonnou desktopovou vežou a dvomi 27-palcovými monitormi s vysokým rozlíšením.

Hovoríme o tvorcoch, ktorí majú potešenie z fotografovania, digitálneho rozprávania príbehov a hrania sa s kreatívnymi softvérovými nástrojmi a zaujímavými zariadeniami. Táto osobitná skupina nadšencov, nezávislých pracovníkov a nadšencov sociálnych médií inšpirovala spoločnosť Lenovo na vytvorenie novej série Creator PC a monitorov Windows 10, ktoré predstaví na výstave CES.

Každé zariadenie prichádza označené ako súčasť edície Creator spoločnosti Lenovo a je určené na pomoc spisovateľom, umelcom a návrhárom. Zároveň ponúka vysokovýkonné produktívne nástroje na každodennú prácu. Plus najnovšia verzia softvéru Lenovo Vantage ponúka zážitok prispôsobený pre tvorcov s príslušným obsahom a exkluzívnymi ponukami.

K dispozícii je aj podpora zákazníkov Lenovo Premium Care pre 36 geografických trhov a ďalšie miesta budú oznámené neskôr v roku 2020.

Yoga Creator 7 je k dispozícii vo farebnom odtieni Dark Moss

Yoga Creator 7 je k dispozícii vo farebnom odtieni Dark Moss

#1 – Máte nápad? Zrealizujte to s Lenovo Yoga Creator 7

Skúste si predstaviť, čo by znamenalo pre vaše budúce výtvory vysokokvalitné audio, jasná obrazovka s vysokým rozlíšením a vysoký výkon s procesormi Intel Core i7 10. generácie na dosah vašej ruky. Elegantný a ľahký notebook Yoga Creator 7 je nový prémiový prenosný počítač prispôsobený potrebám mobilných tvorcov digitálneho obsahu.

Ľahký prechod medzi výkonnostnými režimami s programom Lenovo Q-Control, ktorý prepne na vyšší výkon pri vytváraní 3D počítačových animácií, grafiky alebo úprav fotografií . Pomocou umelej inteligencie sa chladenie samo nastaví podľa aktuálne vykonávaných úloh. To má aj priaznivý vplyv na dobu výdrže na batériu.

Vylepšiť sa dá pomocou externého displeja s rozlíšením Full HD s 15,6-palcovou uhlopriečkou so 100-percentnou farebnou škálou sRGB. Ten ponúka celú škálu farieb systému Pantone Matching System. Je obohatený o reproduktorový systém Dolby Atmos, ktorý je k dispozícii cez slúchadlá alebo reproduktory PC špeciálne navrhnuté a vyladené spoločnosťou Dolby.

Lenovo Smart Assist na Yoga Creator 7 umožňuje automatické prihlásenie a odhlásenie cez infračervenú kameru s Windows Hello alebo pomocou zabudovanej čítačky odtlačkov prstov.

Pre Yoga Creator 7 a Lenovo PC s Windows 10 čoskoro prídu aj ďalšie funkcie pre Amazon Alexa, ako je napríklad možnosť posielať oznámenia po celom dome na aktívnych zariadeniach s podporou tejto technológie.

Ultra prenosný, 1,9 kg a len 16,4 mm hrubý Yoga Creator 7 má voliteľné Wi-Fi 6 a až 13 hodín výdrž na batériu s nabíjaním Rapid Charge, ktoré umožňuje dosiahnuť až 80 % kapacity batérie za jednu hodinu nabíjania a to za chodu zariadenia. Plus je tu podsvietená klávesnica s numerickým blokom. 

# 2 – Skutoční umelci budú milovať nový IdeaPad Creator 5

Nový Lenovo IdeaPad Creator 5 je prenosný počítač pre širokú verejnosť za primeranú cenu. S IdeaPad Creator prichádza procesor Intel i7 až 10. generácie a 15,6-palcový Full HD IPS displej so 100 % AdobeRGB.

IdeaPad Creator 5 je určený pre umelcov, ktorí potrebujú pracovný priestor na tvorbu obsahu. Podporuje inteligentné chladenie, ktoré zvyšuje dobru výdrže na batériu až o 20 %. Zariadenie, ktoré váži približne 2,2 kg, prichádza s funkciami Alexa a až s 16 GB DDR4 pamäte a 1 TB PCIe SSD úložiskom. K dispozícii je v špeciálnej tmavozelenej farbe Dark Moss a je ideálnym notebookom na vytváranie grafík a videí s až 8 hodinami výdrže na batériu s nabíjaním Rapid Charge.

# 3 – Vytvorte svoj vlastný príbeh s výkonným IdeaCentre Creator 5

Predstavte si výkonného pracanta na tvorbu digitálneho umenia, ktorý sa nestratí ani vo vašej domácej kancelárii. Lenovo IdeaCentre Creator 5 je náš moderný viacúčelový stolný počítač, ktorý ponúka tvorcom obsahu tiché prevádzkové prostredie.

Táto praktická počítačová veža pre rodinné použitie s najnovšími procesormi Intel Core i9 je nastavená v priebehu niekoľkých minút a vyzerá skvele v prakticky akomkoľvek pracovnom prostredí a v jej prirodzenej farbe Dark Moss. Výrobca pridal až 16 GB pamäte DDR4 a grafickú kartu až do NVIDIA GeForce RTX  2060 na ľahké spracovanie videa.

# 4 – Monitor Lenovo Qreator 27 pre extrémny náhľad a zvuk

Zvuk z inteligentného displeja prúdi synchrónne s pohybmi na obrazovke, zatiaľ čo integrovaný panel obrazovky vibruje ako membrána reproduktora – ponorí tak tvorcu obsahu do zvuku a umožňuje zvukovým efektom vo videách naozaj ožiť.

Spravujte produktivitu s jedinečnou funkciou Smart Power, ktorá optimalizuje spotrebu energie identifikáciou kompatibilných zariadení, ktoré sa nabíjajú pri pripojení k monitoru. Docielite správne rozdelenie energie pre každé z nich. Retušovanie fotografií a úprava videa budú hračkou, keď si prezeráte farby tak, ako mali vyzerať na monitore Lenovo Qreator 27 s 10-bitovou hĺbkou farieb, 98% farebnou škálou DCI-P3 a podporou viac ako jednej miliardy farieb.

Jednokáblové riešenie súčasne poskytuje napájací, dátový, obrazový a zvukový signál a umožňuje bezproblémové pripojenie k notebookom, smartfónom a iným kompatibilným zariadeniam. Vychutnajte si navyše desktop s praktickou funkciou bezdrôtového nabíjania zabudovanou do podstavca tohto monitora.

Monitor je navrhnutý s minimalistickým vzhľadom, ktorý ocenia kreatívne typy, je k dispozícii vo farbe Iron Grey s povrchovou úpravou kovový chróm a je certifikovaný s technológiou TÜV RheinlandEye Comfort, ktorá pomáha znižovať únavu očí. Stojan Lenovo Q27h prichádza v kovovom odtieni Mineral Grey.

# 5 – Vytvorte kvalitný jas s monitorom Lenovo Q27h

Pri budovaní svojho online portfólia pracujte s novým prémiovým monitorom Lenovo Q27h, ktorý umožňuje bezproblémovo prepínať medzi zábavou a kreatívnym projektom.

Zistite rozdiel, ktorý vytvára 27-palcový QHD (2560 × 1440) IPS displej s vysokým rozlíšením a jasom 350 nitov. Ak je monitor pripojený k prenosnému počítaču, mobilnému zariadeniu alebo štúdiovému zariadeniu prostredníctvom jednokáblového riešenia USB-C, umožňuje proporciálne rozdelenie energie do každého zariadenia na rýchly prenos zvukových signálov, údajov a videa.

Rám je takmer bez okrajov a je vybavený integrovanými reproduktormi pre vynikajúci zvuk. Prináša výrazne širší zážitok pri hraní najnovších herných titulov vo vašom voľnom čase s mimoriadne rýchlou reakčnou dobou 4 ms, obnovovacou frekvenciou 75 Hz, ktorá znižuje rozmazanie pohybu pri hraní. Všetko podporované technológiou AMD Radeon FreeSync.  

Ceny a dostupnosť 

Očakáva sa, že 15-palcový Lenovo Yoga Creator 7 bude k dispozícii na vybratých trhoch, nebude k dispozícii v Severnej Amerike. 15-palcový IdeaPad Creator 5 bude k dispozícii na vybratých trhoch, nebude k dispozícii v Severnej Amerike. IdeaCentre Creator 5 bude už od 1 099.99 $ a očakáva sa, že bude k dispozícii od októbra 2020. 27-palcový monitor Lenovo Qreator 27 bude už od 899.99 $ a očakáva sa, že bude k dispozícii od marca 2020. 27-palcový monitor Lenovo Q27h bude už od 349.99 $ a očakáva sa, že bude k dispozícii od apríla 2020.

Cena a dostupnosť všetkých produktov na Slovensku ešte nebola potvrdená.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.