Produkty Lenovo Go prinášajú vysokú kompatibilitu a skutočnú pridanú hodnotu pre domáce kancelárie alebo cestovanie s mobilnými zariadeniami.

Lenovo Go je ekosystém zariadení, ktoré vzájomne spolupracujú a sú navrhnuté tak, aby ste ich mohli využívať s produktami značky Lenovo. Ich univerzálnosť je ale podstatne širšia a tak sa dajú využívať aj s inými zariadeniami. Typicky sú ale dimenzované na použitie s notebookmi ThinkPad alebo ThinkBook.

Sú navrhnuté tak, aby vám svojou praktickou stránkou spríjemnili bežný pracovný deň a poskytli zariadenie, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Predstavujeme niekoľko z nich a využitie nájdu na homeoffice alebo v bežnej kancelárii prípadne počas cestovania.

USB-C Wireless Mouse

Bezdrôtová myš, ktorá používa na svoje pripojenie prijímač s rozhraním USB-C. Ide o unifikovaný prijímač, takže sa k nemu budú dať pripojiť aj ostatné bezdrôtové zariadenia tejto série. Myš používa modrý optický snímač a funguje takmer na akomkoľvek povrchu. Výnimkou nie sú ani hladké a lesklé povrchy. Dá sa nabíjať cez rozhranie USB-C a za 15 minút nabíjania máte približne týždeň výdrže pri práci na batériu.

Plné nabitie umožní 2 až 3 mesiace používania. Myš je ideálna aj pri použití s displejmi s vysokým rozlíšením, pretože má priamo na tele možnosť prepínania DPI. K dispozícii sú tri hodnoty a to 800, 1600 a 2400 dpi. Rozmery sú 100 × 62 × 34 mm a vďaka jej zaobleniu sa bude veľmi dobre držať v dlani.

Cena: 49 EUR

USB-C Laptop Power Bank (20 000 mAh)

Zohnať dobrú powerbanku je dnes vskutku náročná činnosť. Mnohé totiž majú vysokú kapacitu, no nie sú tak do detailu premyslené, ako je táto powerbanka zo série zariadení Lenovo Go. Umožňuje nabíjanie nielen mobilných smartfónov a príslušenstva, ale aj notebookov až do 65 W. To znamená, že s ňou nabijete prakticky akýkoľvek kancelársky notebook.

Extra tip: Bezdrôtová powerbanka Lenovo Go (10 000 mAh) – Podporuje bezdrôtové nabíjanie s výkonom 15 W, čím ide o ešte univerzálnejší doplnok. Je tu podpora rýchleho nabíjania powerbanky s výkonom až 27 W. Rovnaký výkon poskytne aj na nabíjanie smartfónov a iných zariadení podľa ich možností nabíjania.

Jej výhody tu ani zďaleka nekončia a naraz sa dajú nabíjať až 3 zariadenia. Zariadenie disponuje ešte špeciálnym režimom a tým je možnosť dobíjania powerbanky, zatiaľ čo zároveň nabíjate ďalšie dve zariadenia. Na dobitie tejto powerbanky nepotrebujete viac ako 3 hodiny a jej kapacita je dimenzovaná tak aby nabila jedenkrát notebook na plnú kapacitu. Má integrovaný USB-C kábel, takže máte plnú výbavu na nabíjanie či už prenosného počítača alebo smartfónov.

Cena: 151,90 eur

Wireless Numeric Keypad

Výhoda moderných notebookov je zrejmá. Sú ľahké tenké a veľmi dobre sa používajú. Častokrát ale musíte akceptovať fakt, že vo svojej klávesnici neobsahujú numerický blok. Tento doplnok je ideálnym riešením do kancelárie aj na cestovanie.

Ide o kompaktnú bezdrôtovú numerickú klávesnicu. Tým, že je oddelená od bežnej klávesnice, je vhodná aj pre ľavákov. Na prenos údajov sa používa bezdrôtový unifikovaný vysielač, ku ktorému sa dá pripojiť až 8 kompatibilných zariadení. Môže to byť napríklad špeciálna klávesnica série Lenovo Go alebo bezdrôtová myš. Všetko cez jeden prijímač, čím ušetríte potrebné USB porty. Na pripojenie všetkých zariadení postačí jediný USB vysielač.

Klávesnica má špeciálne tvarované klávesy, podobne ako to poznáte z notebookov tejto značky a je veľmi tichá. Váži iba 109 gramov a jej hrúbka je 14 milimetrov, čo odpovedá mnohokrát hrúbke najtenších notebookov na trhu. Dve hodiny nabíjania vystačia na 3 mesiace používania.

Cena: 49 eur

Wired Speakerphone

Homeoffice alebo práca v kancelárii sa nezaobíde bez tímových hovorov. Súčasťou produktov Lenovo Go je aj tento reproduktor, ktorý funguje na princípe Plug&Play a má certifikáciu pre Microsoft Teams.

Na video hovory môžete použiť aj klasické slúchadlá s mikrofónom, pričom Lenovo má v ponuke aj takéto zariadenia. Tento reproduktor je ale vhodný, keď sa potrebujete k nejakému hovoru pripojiť s viacerými používateľmi. Má dva viacsmerové mikrofóny a tak ho stačí položiť na stôl. Výhodou je predovšetkým jeho praktická stránka a forma ovládania.

Ovládacie prvky sú totiž priamo a reproduktore, a tak môžete rýchlo stlmiť hovor, podržať, ukončiť alebo napríklad hovor prijať. Nie je potrebné hľadať ovládacie tlačidlá v aplikácii. Reproduktor má signál signalizačné LED diódy, vďaka ktorým uvidíte aktuálny stav. Ľahko zistíte, či telefonujete alebo nemáte stlmený mikrofón.

Má potlačenie akustickej ozveny a automatické ovládanie hlasitosti. V režime s viacerými účastníkmi v jednej miestnosti používa špeciálnu technológiu na to, aby zameral hlas práve hovoriaceho používateľa. Do detailu spracované snímanie zvuku vám dáva slobodu a počas telefonovania nie je potrebné sedieť za počítačom v blízkosti tohto reproduktora pokojne môžete byť aj vo vzdialenom konci miestnosti.

Cena: 99 eur

Lenovo 65 W USB-C AC Travel Adapter

Cestovný adaptér, ako už jeho názov hovorí, je určený predovšetkým na cestovanie, avšak jeho pridanú hodnotu oceníte aj doma či v kancelárii. Jeho hlavnou výhodou je eliminovanie zbytočných káblov. Z adaptéra vedie len jeden kábel a to s rozhraním USB-C. Vďaka tomu, že adaptér podporuje štandard Power Delivery 3. 0 získate univerzálny adaptér aj na nabíjanie smartfónov, ktoré disponujú podporou takéhoto štandardu, napríklad smartfóny Samsung.

Samozrejmosťou je ale nabíjanie akýchkoľvek iných zariadení ako smartfónov, notebookov či iného príslušenstva. Súčasťou je prenosné puzdro a to, čo robí z cestovného adaptéra cestovným, sú vymeniteľné nadstavce podľa krajiny, do ktorej cestujete. Všetko je súčasťou balenia a podľa potreby si pripojíte tú správnu koncovku. Nie je treba nosiť objemné redukcie.

Cena: 65 eur

Článok vznikol v spolupráci s firmou Lenovo.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.