Legion Slim 7 je jeden z najľahších herných notebookov s kartou GeForce RTX na trhu.

Herné notebooky sa neustále zdokonaľujú a jedným z kľúčových zlepšení posledných rokov je postupné stenčovanie týchto zariadení. Svoj tenký herný notebook má aj Lenovo a nazýva sa Legion Slim 7. Otestovali sme ho.

Legion Slim 7 má hrúbku len 17,9 mm a hmotnosť 1,8 kg. Vďaka tomu ide o jeden z najľahších herných notebookov s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX na trhu. Chválime tenké rámiky okolo displeja, vďaka ktorým je notebook rozmerovo kompaktnejší ako 15,6-palcové zariadenia spred niekoľkých rokov.

Túto optimalizáciu konštrukcie oceňujeme, nakoľko Slim 7 vďaka tomu predstavuje ideálnu rovnováhu medzi celkovou mobilitou a veľkosťou displeja. Zobrazovacia plocha je optimálna na plnohodnotnú prácu aj hranie, a to aj bez použitia externého monitora.

Lenovo Legion Slim 7

Lenovo Legion Slim 7. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Dolby Vision a Dolby Atmos oceníte pri hraní aj sledovaní Netflixu

Notebook sme testovali v konfigurácii s Full HD rozlíšením, 144 Hz obnovovacou frekvenciou a odozvou 5 ms. Maximálny jas sme namerali na úrovni 358 cd/m2, pokrytie farebného priestoru sRGB dosahuje 99,5 %. Celková kvalita obrazovky je výborná, pripomienky nemáme k pozorovacím uhlom a ani k prípadnému presvitaniu podsvietenia, ktoré sme nezaznamenali.

Jedinú subjektívnu pripomienku k displeju máme k nastaveniu jasu, ktoré je nerovnomerné. V praxi to znamená, že prvých 70 % nastavenia jasu pokrýva 0 až 100 cd/m2, v prípade zvyšných 30 % nastavenia sú zmeny intenzity výrazné a skokové. Niekomu však takéto nastavenie môže vyhovovať – predsa len, vysoký jas budete potrebovať pravdepodobne iba pri práci/hraní vonku na dennom svetle.

Pridanou hodnotou je podpora pre Dolby Vision, čo oceníte pri sledovaní Netflixu a aj v niektorých hrách. Túto technológiu dopĺňa Dolby Atmos a výsledkom je tak skvelá multimediálna výbava notebooku. Dolby Atmos ponúka ekvalizér zvuku, virtuálny priestorový zvuk a tiež niekoľko režimov, ktoré sú optimalizované na hranie, sledovanie videa a počúvanie hudby.

Chválime maximálnu hlasitosť zabudovaných reproduktorov a tiež dynamiku zvuku, avšak fyzické obmedzenia reproduktorov sa niekedy prejavia stratou niektorých detailov, a to najmä pri vysokých hlasitostiach.

Lenovo Legion Slim 7

Lenovo Legion Slim 7. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Potenciál výkonu využíva naplno

Slim 7 sme testovali v konfigurácii s procesorom Intel Core i5-10300H, grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060 v Max-Q dizajne, 16 GB RAM v dvojkanálovom zapojení a 512 GB SSD úložiskom. Legion využíva tento hardvér naplno, v hrách sme namerali o niečo viac fps ako v prípade konkurenčných notebookov s totožnými alebo podobnými komponentami.

Teplota procesora v záťaži sa pohybuje okolo 90 °C, grafická karta dosahuje 80 °C. Potešila nás výborná stabilita pri hraní, v 3DMark teste sme namerali 99,7 % a to je skvelý výsledok. Hlučnosť notebooku pri hraní je na úrovni 70 dB, čo je štandard v segmente herných notebookov. K dispozícii je tiež tichý režim. V jeho prípade sa zníži hluk na 50 dB, viditeľne sa však zníži aj výkon.

Bez ohľadu na to, tento režim je praktický a využívali sme ho v prípade graficky menej náročných hier, resp. vtedy, keď sme nechceli rušiť naše okolie. So správnym nastavením vizuálnej kvality si v tichom režime zahráte aj najnovšie hry, avšak v takomto prípade počítajte s hraním na zabudovanom displeji, resp. vo Full HD rozlíšení aj v prípade externého displeja.

Lenovo Legion Slim 7

Lenovo Legion Slim 7. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Klávesnica ako z ThinkPadu

Legion Slim 7 môžeme definovať ako herný notebook, avšak skutočnosť je taká, že toto zariadenie vyniká najmä svojou všestrannosťou. Výborný multimediálny základ na sledovanie videa sme už spomenuli a pochvalu si zaslúži aj klávesnica. Tá je farebne podsvietená, má nízky profil a dizajn v štýle notebookov ThinkPad.

Touchpad je dostatočne veľký, pohodlný na používanie a podporuje aj pohybové gestá. Je výborné, že tento notebook umožňuje komfortne pracovať aj bez nutnosti použiť externú klávesnicu či myš. Výdrž dosahuje 8 hodín práce pri polovičnom jase displeja, resp. 6 hodín sledovania videa pri maximálnom jase.

Poteší zabudovanie čítačky SD kariet a dvoch USB-C portov s podporou technológie Thunderbolt 3. Tieto porty použijete na pripojenie externého displeja, keďže samostatný HDMI port vo výbave notebooku nenájdete. A rovnako môžete pomocou nich nabíjať notebook, budete však potrebovať minimálne 95 W USB-C adaptér.

Lenovo Legion Slim 7

Lenovo Legion Slim 7. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

V kombinácii s USB hubom ho premeníte na stolný počítač

Pokiaľ chcete používať Legion Slim 7 v kombinácii s externým displejom, do pozornosti dávame, že na trhu nájdete už aj moderné USB-C huby, resp. dokovacie stanice, ktoré umožňujú napájanie s výkonom až 100 W – ak by ste chceli pomocou hubu notebook takisto napájať. Tieto huby obsahujú USB porty na pripojenie príslušenstva a HDMI výstup na pripojenie k externému displeju.

Kombinácia USB-C adaptéra so 100 W výkonom a takéhoto USB-C hubu vám umožní premeniť Legion Slim 7 alebo iný notebook na stolný počítač veľmi jednoducho – prídete domov, USB-C hub pripojíte k notebooku jedným káblom a razom môžete hrať pomocou externej klávesnice a myši na veľkom monitore.

Pokiaľ však máte 4K monitor, dajte si pozor – väčšina lacnejších USB hubov s HDMI portom umožňuje prenos obrazu v 4K rozlíšení iba pri 30 Hz, resp. 60 Hz v prípade nižších rozlíšení. Ak chcete naplno využiť 144 Hz externý herný monitor, overte si, že túto vlastnosť váš vyhliadnutý USB-hub podporuje. A niektoré USB-C huby obsahujú aj ethernet, čo je ďalší port, ktorý Slim 7 vo svojej základnej výbave nemá.

Lenovo Legion Slim 7

Lenovo Legion Slim 7. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Verdikt

Lenovo Legion Slim 7 je remeselne výborný notebook. Nemá výraznejšie či objektívne nedostatky – snáď len absenciu HDMI portu a ethernetu. Tieto funkcie však môžete získať pomocou USB-C adaptéra.

Oceňujeme výborné multimediálne spracovanie, stabilitu počas hrania a plné využitie dostupného výkonu. Pomer cena/výkon a výbava je takisto atraktívny a potešia aj také drobnosti, ako je webkamera so zabudovanou krytkou.

Lenovo Legion Slim 7

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • kompaktné, tenké a ľahké prevedenie
  • stabilný výkon, ktorý je využitý na maximum
  • pohodlná klávesnica
  • dobrá výdrž batérie
  • Dolby Vision a Dolby Atmos reálne využijete
  • USB-C napájanie (95 W+)

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • HDMI a ethernet porty môžu niekomu chýbať

Cena: od 1 319 eur

Zapožičal: Lenovo

Technické špecifikácie:

ModelLenovo Legion Slim 7
Displej15,6″, IPS, 1920 × 1080 px, 144 Hz
CPU / GPUIntel Core i5-10300H / NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q 6 GB GDDR6
Operačná pamäť / Úložisko2× 8 GB DDR4 / 512 GB SSD
Konektivita2× USB 3.2, 2× USB-C, čítačka SD kariet, 3,5 mm jack
Rozmery a hmotnosť356 × 250 × 17,9 mm / 1,86 kg
Test – Benchmarky
PCMark 10 – Rozšírený test / Aplikácie3558 / 9123
Výdrž batérie – Práca / Video8:02 / 6:08
SSD úložisko – Body / Rýchlosť1219 / 150,31 MB/s
3DMark – Port Royal / Stress Test3547 / 99,7%
Time Spy5991 / 2760 (Extreme)
Fire Strike13577 / 3634 (Ultra)
Wild Life36189
Test – Displej a maximálne teploty
Minimálny / maximálny jasod 2 do 358 cd/m2
Pokrytie farebných priestorov99,7% sRGB, 73,8% Adobe RGB, 77,3% DCI P3
Teplota CPU / GPU v záťaži90 °C / 80 °C
Test – HryFull HD
Assassin’s Creed Odyssey 68 fps (High) / 47 (Ultra High)
Metro Exodus59 fps (High) / 26 fps (Extreme)
Shadow of the Tomb Raider88 fps (High) / 78 fps (Highest)

Prečítajte si aj:

Herné notebooky Lenovo Legion 5: Otestovali sme rôzne modely. Čím sa odlišujú a ktorý si vybrať? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit