Určený je pre podniky, osloviť môže aj bežných spotrebiteľov.

Lenovo predstavilo nový rad notebookov ThinkBook. Ten je určený najmä pre malé a stredné podniky. Prvé notebooky tejto série majú označenie ThinkBook 13s a 14s a sú dostupné v 13 a 14-palcovej veľkosti. V Európe bude v predaji iba 13-palcový model.

ThinkBooky sa v porovnaní s ThinkPadmi odlišujú dizajnom. Majú metalické telo a lákavejšiu cenu. 13-palcový ThinkBook 13s sa bude v Európe predávať za cenu od 699 eur.

Lenovo ThinkBook 13s

ThinkBook 13s má matný displej s pomerom obrazovky k telu takmer na úrovni 80%, rozlíšením Full HD s technológiou Dolby Vision a maximálnym jasom 300 nitov. Obrazovku môžete otvoriť až o 180°. Hmotnosť notebooku je iba 1,34 kg, hrúbka je 15,9 mm.

Notebook poháňa 8. generácia procesorov Intel Core a ponúka až 11-hodinovú výdrž batérie. Vo výbave nájdete aj HARMAN reproduktory s technológiou Dolby Audio, takže audiovizuálny zážitok z používania notebooku by mal byť na vysokej úrovni.

Lenovo ThinkBook 13s

Lenovo vybavilo ThinkBook čítačkou odtlačkov prstov, ktorá sa nachádza priamo v napájacom tlačidle. Medzi funkcie, ktoré sú zamerané špeciálne na podnikových používateľov, patrí napr. dedikované tlačidlo pre prijatie a ukončenie audio alebo videohovoru.

ThinkBook 13s tiež obsahuje webkameru, ktorú môžete jednoducho zakryť zabudovanou krytkou. Notebook má vo výbave 2× USB 3.1 (Gen1) port, USB-C port (Gen2), HDMI 1.4b a 3,5 mm jack.

Lenovo ThinkBook 13s

Prečítajte si aj:

Lenovo vylepšilo svoje ThinkPady: Ešte viac výkonu a nové konfigurácie od AMD

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit