Hlavným lákadlom je nový ThinkPad X1 Extreme druhej generácie.

Lenovo predstavilo nové notebooky ThinkPad. Najväčšiu pozornosť púta ThinkPad X1 Extreme druhej generácie, ktorý dostal do vienka 15,6-palcový dotykový OLED displej s rozlíšením 4K a podporou HDR 400. Obrazovka tiež ponúka továrenskú kalibráciu podľa certifikácie Pantone pre verné zobrazenie farieb.

Novinka má vo výbave aj vylepšenú reprodukciu zvuku, dva 360° mikrofóny a procesor Intel Core až do i9 9. generácie. Ten dopĺňa nová grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1650 so 4 GB videopamäte a operačná pamäť až do 64 GB DDR4. ThinkPad môže mať úložisko do 4 TB SSD.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme druhej generácie

80 Wh batéria sľubuje výdrž až 14 hodín a nechýba ani podpora rýchleho nabíjania. 80% kapacity batérie tak nabijete v priebehu jednej hodiny. Novinkou je aj špeciálna povrchová úprava veka, štandardom je pokročilá odolnosť, ktorá spĺňa vojenské štandardy.

Aj napriek vysokému výkonu a bohatej výbave má ThinkPad X1 Extreme druhej generácie hmotnosť iba 1,7 kg a 18 mm hrúbku. Novinka príde na európsky trh v auguste za cenu od 1499 eur.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme druhej generácie

ThinkPady s AMD procesorom

Lenovo tiež predstavilo ThinkPady X395, T495s a T495 v nových konfiguráciách s druhou generáciou procesora AMD Ryzen PRO. Dizajn a ostatné vlastnosti sú totožné v porovnaní s modelmi, ktoré obsahujú procesor od Intelu.

Novinky budú dostupné v 13 a 14-palcovom prevedení a s lepšou výdržou batérie až o 4 hodiny. Takisto budú využívať technológie, ako je AMD FreeSync a grafickú kartu VEGA. Ceny a dostupnosť pre Európu zatiaľ nepoznáme.

Lenovo Thinkpad X395

Prečítajte si aj:

Lenovo má nový rad ThinkBook: Štýlový a tenký notebook za rozumnú cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit