Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novinka, ktorá prináša neporovnateľný výkon v prvotriednom prevedení, patrí do svojej vlastnej triedy

Spoločnosť Lenovo predstavuje ThinkStation P360 Ultra, ktorý dopĺňa portfólio desktopových pracovných staníc. Poskytuje bezkonkurenčný výkon v doteraz nevídanom prevedení. V porovnaní s tradičnými pracovnými stanicami je toto zariadenie o polovicu menšie. Zaraďuje sa tým do svojej vlastnej triedy. Jeho šasi má celkový objem menej ako 4 l, no stále sa môže pochváliť procesormi Intel Core 12. generácie a podporou mobilnej profesionálnej grafiky až NVIDIA RTX A5000. Používatelia tak môžu zažiť výkon ako pri PC veži. S novými rozmermi ThinkStation P360 Ultra prekonáva predchádzajúcu generáciu malých pracovných staníc o viac ako 50 %.[1]

Desktopové pracovné stanice sú známe svojou extrémnou silou a výkonom – skonštruované sú tak, aby spúšťali tie najsofistikovanejšie CAD a BIM aplikácie s ľahkosťou, prinášali zážitok z výpočtovo náročnej virtuálnej a zmiešanej reality, bezproblémovo vykresľovali lekárske snímky alebo bohatý digitálny zábavný obsah a skracovali čas na vyhodnocovanie analýz rozsiahlych, masívnych údajov v reálnom čase. Nová éra hybridnej práce tu zostáva a profesionáli teraz potrebujú v pracovných staniciach inovatívne a všestranné technológie, ktoré dokážu bez kompromisov vyhovieť ich neustále sa meniacim a často menším pracovným priestorom.

Zatiaľ čo spoločnosti môžu stále využívať najmenšiu desktopovú pracovnú stanicu v odvetví – Lenovo ThinkStation P360 Tiny – aby im pomohla s extrémnymi požiadavkami na úsporu miesta, používatelia teraz majú k dispozícii výkonné a všestranné zariadenie, ktoré ponúka zvýšený výkon vo veľkosti prvej svojho druhu. Ideálne je pre individuálnych profesionálnych používateľov, ktorí potrebujú maximalizovať priestor na stole alebo chcú využiť zariadenie na spoluprácu na diaľku alebo v krajných prípadoch v teréne. ThinkStation P360 Ultra je optimálnou voľbou pre výrobcov OEM, ktorí hľadajú plne integrované riešenie s päťročným životným cyklom, pretože poskytuje novú kombináciu potrebného výkonu v jedinečne navrhnutom šasi, ktoré výrazne eliminuje väčšinu tradičných zariadení malých rozmerov.

„Prinášame revolúciu na trh, s novou desktopovou pracovnou stanicou, ktorá je účelovo vytvorená tak, aby poskytovala pôsobivý výkon v priestorovo úspornom prevedení, ktoré naši zákazníci potrebujú,“ povedal Rob Herman, viceprezident Workstation and Client AI Business Unit spoločnosti Lenovo. „ThinkStation P360 Ultra je jednou z najuniverzálnejších dostupných pracovných staníc vzhľadom na jej schopnosť bez námahy zvládnuť dnešné najnáročnejšie pracovné postupy v rôznych odvetviach, či už ju používajú jednotliví profesionáli alebo ako vstavanú technológiu v rámci riešenia OEM.“

ThinkStation P360 Ultra, vymykajúci sa z tradičného malého formátu, bol od začiatku navrhnutý tak, aby podporoval špičkové profesionálne komponenty – z hľadiska veľkosti a výkonu – so zvýšenými možnosťami na kubický palec. Aby to bolo možné, Lenovo úzko spolupracovalo s NVIDIA na vývoji unikátneho riešenia pre umiestnenie GPU a zabezpečení chladenia potrebného na podporu mobilnej grafickej karty RTX A5000. Navyše, vďaka spolupráci so vzduchu, obsahuje aj procesory Intel Core 12. generácie s až 16 jadrami s výkonom až 125 wattov – po prvýkrát za históriu spoločnosti Lenovo.

P360 Ultra poskytuje bezkonkurenčnú silu a výkon v menšom balení. Nahrádza tým predchádzajúcu generáciu malých zariadení, ktoré sú v ponuke Lenovo. Okrem toho prináša flexibilitu a všestrannosť, aby splnilo špecifické potreby každej organizácie. V dizajne, ktorý je prvý svojho druhu v odvetví, je základná doska umiestnená v strede šasi, čo umožňuje špičkové chladenie a maximálnu priestorovú efektivitu pri konfigurácii pracovnej stanice. Nový systém ponúka 128 GB pamäte DDR5, dva sloty PCIe Gen 4 pre rozšírenie 8 TB úložiska M.2 a podporu až ôsmich displejov. ThinkStation P360 Ultra je tiež jedinou stolovou pracovnou stanicou v odvetví, ktorá je vybavená duálnymi vstavanými ethernetovými a Thunderbolt™ 4 portami pre maximálnu flexibilitu a rozšírenie I/O. Poskytuje výhody všade tam, kde sú pracovné stanice zabudované ako súčasť väčšieho komplexného systému, ako sú prístroje MRI a interaktívne kiosky.

ThinkStation P360 Ultra je plne certifikovaný ISV a testovaný na najvyššej úrovni, aby splnil štandardy MIL-SPEC[2]. Používatelia tak môžu urobiť viac za kratší čas, s dôveryhodným a spoľahlivým zariadením. Najnovší prírastok do portfólia desktopových pracovných staníc Lenovo tiež napĺňa svoj záväzok k environmentálnej udržateľnosti, pričom využíva 90 % spotrebiteľsky recyklovaných lepenkových kartónov a penových vankúšikov v balení. Takisto sa nachádza 26,5 % spotrebiteľsky recyklovaného plastového materiálu (PCC) v samotnom zariadení. Pre tento produkt Lenovo tiež povolilo dôležité služby udržateľnosti ako vyzdvihnutie aktív na recykláciu na konci ich životnosti a kompenzácie CO2. To umožňuje používateľovi kompenzovať priemerné emisie uhlíka spojené so systémom prispením kreditov za kompenzáciu emisií CO2 partnerovi OSN pre oblasť klímy.

Vďaka svojej menšej veľkosti je P360 Ultra o 15 % ľahší ako predchádzajúce pracovné stanice v malom formáte, ktoré sú v ponuke. To znamená, že na paletu alebo do prepravného kontajneru sa zmestí o 33 % viac zariadení. Výsledkom toho je menej prepravovaných zásielok, čím sa znižuje uhlíková stopa. ThinkStation P360 Ultra navyše získalo dôležité certifikácie od ENERGY STAR®[3] a TCO[4], a v Spojených štátoch je tiež registrovaná ako EPEAT® Gold[5].

Úplne nová pracovná stanica bude dostupná v lete 2022 s cenou začínajúcou od 1320 Eur bez DPH[6]. Ak sa chcete dozvedieť viac navštívte www.lenovo.com/workstations.


[1] Na základe výsledkov benchmarkingu dosiahol Lenovo ThinkStation P360 Ultra s NVIDIA RTX A5000 mobile o 74 % vyššie skóre výkonu v porovnaní so zariadením podobného malého rozmeru s NVIDIA RTX A2000 na základe celkového výkonu GPU so systémom SPECworkstation 3.1.

[2] Na testovanie zariadení proti nebezpečným fyzickým a environmentálnym podmienkam, s cieľom určiť ich životnosť, používa spoločnosť Lenovo štandardy Ministerstva obrany USA, MIL-SPEC. Zneužitie, ako je uvedené v testovaní MIL-STD 810G, nie je kryté štandardnou zárukou spoločnosti Lenovo.

[3] Na získanie certifikácie ENERGY STAR®, musí produkt spĺňať kritériá energetickej účinnosti stanovené Agentúrou pre ochranu životného prostredia USA alebo Ministerstvom energetiky USA.

[4] TCO Certified je medzinárodná certifikácia tretej strany pre IT produkty, ktorá pokrýva sociálne aj environmentálne aspekty počas životného cyklu produktu.

[5] Produkty v USA, ktoré majú registráciu EPEAT® Gold musia spĺňať kritériá environmentálneho správania určené Globálnou radou pre elektroniku.

[6] Ceny nemusia zahŕňať daň a nezahŕňajú dopravu ani možnosti a môžu sa zmeniť bez upozornenia; platia dodatočné zmluvné podmienky. Ceny predajcov sa môžu líšiť. Dostupnosť na sklade sa môže líšiť v závislosti od geografickej polohy a produkty môžu byť dostupné len na vybraných trhoch. Všetky ponuky závisia od dostupnosti. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek bez upozornenia zmeniť ponuku produktov, funkcie a špecifikácie.

Značky: