V oblasti tabletov predstavilo Lenovo dva nové prírastky do prémiového radu tabletov Lenovo Tab P11: Lenovo Tab P11 (2nd Gen) a nadupaný Lenovo Tab P11 Pro (2nd Gen).

Náhly prechod na prácu a vzdelávanie na diaľku pred dvoma rokmi rýchlo zvýšil závislosť ľudí od technológií, ale zároveň nastolil novú vlnu všetkého na diaľku – fitnes, koncerty, kino, varenie a samozrejme pracovné stretnutia.

Ľudia sa naučili robiť všetko, za čím predtým chodili von, priamo vo svojich domovoch. Toto správanie pretrváva aj po skončení pandémie.

Využitie času pre seba s Lenovo Tab P11 Pro

Prostriedkom na využitie voľného času je aj tablet Lenovo Tab P11 (2. generácia) alebo jeho vybavenejšieho príbuzného Lenovo Tab P11 Pro (2. generácia).

Lenovo P11 Pro
Lenovo_P11 Pro

Výkonné zariadenie Lenovo Tab P11 Pro (2. generácia) so systémom Android 12 ponúka zaujímavý multimediálny zážitok. Vďaka 11,2-palcovému filmovému dotykovému displeju OLED s technológiou Dolby Vision HDR zábava ožíva aj vďaka jasu, kontrastu, farbám a zobrazeným detailom. Ak k tomu pridáme podporu HDR10+, tento tablet predstavuje vstupenku k mnohým podujatiam.

Lenovo_P11 Pro
Lenovo_P11 Pro

Vďaka jasu obrazovky 600 nitov, rozsiahlemu 100 % farebnému gamutu DCI-P3 a dynamickému kontrastnému pomeru si môžete vychutnať detaily seriálu alebo filmu. Príležitostných hráčov zbaví rýchla obnovovacia frekvencia 120 Hz a 360 Hz rýchlosť odozvy na dotyk.

Bez ohľadu na spôsob používania však zvuky vychádzajúce zo systému štyroch reproduktorov JBL a Dolby Atmos poskytujú priestorový zvuk.

Lenovo Tab P11 Pro (2. generácia) ponúka o 120 % vyšší výkon ako predchádzajúca generácia, je vybavený 8-jadrovým procesorom MediaTek Kompanio 1300T a 8 GB pamäte RAM. V kombinácii s certifikáciou Wi-Fi 6 máte rýchly prístup k obsahu a vďaka 14-hodinovej výdrži batérie si ho budete môcť vychutnávať dlhšie.

Lenovo P11 ProZdroj: TOUCHIT.sk
Lenovo P11 Pro

Súčasťou balenia je odnímateľná klávesnica inšpirovaná počítačom ThinkPad so zabudovaným trackpadom na efektívne písanie na cestách. Ak uprednostňujete písanie, voliteľné pero Lenovo Precision Pen 3 môžete magneticky pripojiť k zariadeniu na bezdrôtové nabíjanie a ukladanie. Toto pero s podporou Bluetooth sa automaticky spáruje s tabletom a pomocou prispôsobiteľného tlačidla na jeho boku ho možno používať na diaľkové ovládanie dokumentov na obrazovke, hudby, obrázkov a nahrávok.

Lenovo Tab P11

Ak nepotrebujete nevyhnutne pracovný tablet, potom je tu Lenovo Tab P11 (2. generácia) so systémom Android 12. Je vybavený systémom štyroch reproduktorov s technológiou Dolby Atmos, 11,5-palcovým LCD displejom a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Tento tablet je vybavený 8-jadrovým procesorom MediaTek G99, je o 50 % výkonnejší ako predchádzajúca generácia, má až 6 GB RAM a podporuje Wi-Fi 6E pre vyššiu rýchlosť bezdrôtového pripojenia a nižšiu latenciu.

Lenovo Tab 11
Lenovo Tab P11

Medzi voliteľné príslušenstvo na zjednodušenie používania patrí balenie s klávesnicou, pero Lenovo Precision Pen 2, nabíjacia stanica Lenovo Smart Charging Station 2 a puzdro Lenovo Folio Case so zabudovaným stojanom a držiakom na pero. Všetko toto príslušenstvo sa predáva samostatne.

Šikovné aplikácie

Oba nové tablety boli navrhnuté tak, aby filtrovali škodlivé modré svetlo. Na oboch je k dispozícii aj softvér Lenovo na spoluprácu medzi zariadeniami Lenovo Freestyle. Je to aplikácia, ktorá dáva možnosť bezproblémového prepojenia tabletov so systémom Android s počítačmi Lenovo Windows PC, čím sa tablet zmení buď na prenosnú druhú obrazovku na rozšírenie pracovnej plochy alebo na bezdrôtovú dotykovú obrazovku pre notebook.

Súčasťou oboch zariadení je predplatné aplikácie Nebo, ktorá umožňuje voľne písať, kresliť a vytvárať diagramy, ako aj MyScript Calculator 2, interaktívny nástroj na výpočty, ktorý automaticky rieši napísané rovnice.

Lenovo Tab P11 (2. generácia) aj Lenovo Tab P11 Pro (2. generácia) dostanú od uvedenia na trh minimálne dve hlavné aktualizácie operačného systému Android až do verzie Android 14 a tri roky bezpečnostných aktualizácií.

Ceny a dostupnosť v našom regióne

  • Cena tabletu Lenovo Tab P11 Pro (2. generácie) sa bude začínať na 499 EUR (vrátane DPH) a očakáva sa, že bude dostupný od septembra 2022.
  • Cena tabletu Lenovo Tab P11 (2. generácia) bude začínať na 299 € (vrátane DPH) a očakáva sa, že bude dostupný od novembra 2022.

Zdroje: vlastné, Lenovo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.