Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Užite si hranie hier na maximum vďaka novej generácii herných notebookov a ich špičkovému príslušenstvu

Lenovo predstavilo svoju novú zostavu pripravenú do boja. Tá využíva umelú inteligenciu (AI), ktorá automaticky umožňuje neobmedzené hranie. Bez ohľadu na to, kde na svojej hernej ceste práve ste, určite si zamilujete mimoriadny výkon a minimalistický štýl nového notebooku Lenovo Legion 7 s pohlcujúcim 16-palcovými displejom, 16-palcový Lenovo Legion 5 Pro, 15-palcový Lenovo Legion Slim 7 a Lenovo Legion 5 dostupný v dvoch rôznych veľkostiach.

V roku 2021 prináša Lenovo Legion ešte divokejší herný výkon vďaka inováciám v hardvére a softvére. Nové notebooky Lenovo Legion sú odborne skonštruované pomocou inteligentných chladiacich prvkov Lenovo Legion Coldfront 3.0 pre zvýšené prúdenie vzduchu až o 18 % oproti predchádzajúcej generácii tak, aby zvládli lepšie vysporiadanie sa s teplom a hlukom generovaným výpočtovou silou. Nižšie teploty systému zohľadňujú optimalizovaný výkon a celodennú mobilitu s dlhou výdržou baterie.2 Na procesoroch, grafických kartách, zadných a bočných tepelných vetracích otvoroch, rovnako ako na SSD a opierke zápästia je umiestnený dostatok senzorov pre presné a neustále zaznamenávanie a vyhodnocovanie informácií o teplote. Vďaka tomu je možné včas predpovedať tepelnú krivku vášho zariadenia tak, aby ste si mohli užívať nekonečné hodiny hrania bez toho, aby systém musel kvôli prehrievaniu náhle redukovať výkon. Aby chladenie fungovalo ešte lepšie, rozšírili sme medený systém odvádzania tepla až o 82 % oproti predchádzajúcej generácii. Zároveň sme vytvorili veľké vetracie otvory v spodnom kryte notebooku i pod klávesnicou, aby sme udržali zariadenie chladnejšie.

Aby spoločnosť Lenovo ponúkla najväčšiu možnú kvalitu s vysokým rozlíšením obrazu, hladkú odozvu a verný panel farieb zodpovedajúci predstavám hráčov, uvádza na trh Lenovo Legion 7 a Lenovo Legion 5 Pro – svetovo prvé 16-palcové herné notebooky s QHD rozlíšením a frekvenciou 165 Hz. Tieto špičkové zariadenia sa tiež pýšia špeciálnou hernou klávesnicou Lenovo Legion TrueStrike s voliteľným RGB podsvietením.

Aké ďalšie novinky prináša Lenovo Legion?

Aby bolo možné udržať krok s rýchlo sa zvyšujúcimi nárokmi najlepších hier na trhu, sú potrebné špeciálne herné funkcie a špičkové programové vybavenie. Pomocou nového softvéru, ktorý je založený na umelej inteligencii (AI) a je súčasťou funkcie Legion Edge v rámci Lenovo Vantage, môžu teraz hráči so zariadeniami Lenovo Legion využiť výrazne vyššiu snímkovú frekvenciu a obmedziť tak oneskorenie v hre vďaka novej podpore pretaktovania jedným kliknutím pri procesoroch aj grafických kartách.4 Súčasťou funkcie Lenovo Q-Control, pre ktorej aktiváciu stačí stlačiť Fn+Q, je nové nastavenie inteligentného režimu automatickej optimalizácie. Ide o jeden zo spôsobov, akým tento softvérový nástroj pomáha vyladiť váš herný výkon. So zapnutým inteligentným režimom vstupuje do hry sila umelej inteligencie, ktorá automaticky detekuje spustené hry a porovnáva ich so sériou 16 špičkových predinštalovaných herných titulov.5 Potom aktivuje ideálne nastavenie potrebné na zabezpečenie najvyššej možnej snímkovej frekvencie pre danú konkrétnu hru bez toho, aby to ohrozilo váš výpočtový a/alebo grafický zážitok. Pri akékoľvek hre mimo tejto špeciálnej skupiny špičkových titulov sa spustí režim automatickej optimalizácie, ktorý nakonfiguruje najvyváženejšie nastavenie výkonu počítača.

Lenovo Legion AI Engine je inteligentná kombinácia najlepšieho softvéru, hardvéru, firmvéru a podpory ovládačov vo svojej triede. Všetky spoločne pomáhajú rozšíriť výkon vášho počítača prostredníctvom zdieľania maximálneho tepelného zaťaženia (Thermal Design Power) medzi procesor a grafiku pre lepšiu správu akýchkoľvek náročných požiadaviek na hranie. Hneď ako vás napríklad pohltí hra na hrdinov, ktorá je náročná na grafický výkon, je potrebné, aby grafická karta udržala krok s vysokou snímkovou frekvenciou potrebnou na to, aby ste si tento zážitok mohli užitý na maximum. Všetky schopnosti, ktoré sú súčasťou Lenovo Legion AI Engine v takom prípade spúšťajú interné systémové akcie a softvérové funkcie nevyhnutné pre smerovanie nevyužitej energie od procesora ku grafickej karte alebo naopak v závislosti na tom, kde je najviac potrebná.

Keď skombinujete novú technológiu umelej inteligencie od Lenovo s inteligentnejším a pokročilým RTX Tensor Cores 3.0 od NVIDIA®, získate výnimočný výkon. Posuňte realistický obraz do nových výšin s ohromujúcimi grafickými efektmi vďaka funkcii Ray Tracing 2.0 s grafikou NVIDIA GeForce RTX™ novej generácie (dostupné už čoskoro). YouTuberov a priaznivcov streamovania potešia vysielacie schopnosti, vďaka ktorým sa vás notebook Lenovo Legion premení vo virtuálne domáce štúdio. NVIDIA využíva hlasové a obrazové efekty podporené umelou inteligenciou, vďaka ktorým môžete byť okamžite v živom zábere. Potrebujete utlmiť okolitý hluk mikrofónu alebo nahradiť pozadia webovej kamery hernými zábery? Môžete urobiť to a ešte oveľa viac. Technológia upscalingu obrazu NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) využíva umelú inteligenciu, ktorá pomáha grafickej karte vykresliť opakované scény vo filmovej kvalite bez preťaženia systému.

Nové notebooky Lenovo Legion roku 2021 patria medzi prvé notebooky vybavené mobilnými procesormi AMD Ryzen novej generácie (dostupné už čoskoro) pre zaistenie mimoriadneho výkonu. Reproduktory Lenovo Legion’s Harman sú teraz navyše optimalizované pomocou systému Nahimic Audio by SteelSeries. Pripravte sa na hru v prostredí pútavého priestorového zvuku 7.1 v kombinácii s headsetom alebo externými reproduktormi a upgradujte svoj predchádzajúci systém 5.1. Systém Nahimic Audio, ktorý je navrhnutý pre náročných hráčov poskytuje špičkové funkcie, ako je nočný režim s inteligentným znížením hlasitosti pre úpravu úrovní zvuku v rôznych nastaveniach a Sound Tracker, ktorý vizuálne naznačuje smer zvuku v hre. Funkcia Sound Sharing navyše umožňuje prehrávanie zvuku z jedného počítača súčasne v dvoch rôznych headsetoch.

Zvýšte výkon vášho počítačového ekosystému

Služba Lenovo Vantage tiež prináša vo svojej najnovšej aktualizácii dodatočnú rýchlosť pre užívateľov notebookov Lenovo Legion, ktorí tak môžu okamžite optimalizovať svoje nastavenia, prispôsobiť zariadenia svojim potrebám a zase sa vrátiť k hre. Vďaka novému progresívnemu ukladaniu do medzipamäte webových aplikácií sa Lenovo Vantage načíta v priebehu niekoľkých sekúnd bez ohľadu na to, kde na svete sa práve nachádzate.8 Na všetkých zariadeniach Lenovo Legion je k dispozícii aj nedávno spustená služba Vantage Smart Performance Services. Táto nová auto-diagnostická služba spoločnosti Lenovo dokáže zredukovať prestoje počítača skenovaním, detekciou a odstraňovaním spywaru, malwaru a adwaru, rovnako ako zvládne opraviť problémy so sieťou a prístupom a automaticky nastaviť počítač, čo vedie k stabilnejšiemu a spoľahlivejšiemu pripojeniu k internetu a všeobecne rýchlejším počítačovým procesem.

Výkon na maximum s Lenovo Legion 7

Hráči postupom času dosahujú stále vyššie úrovne, chcú si vychutnať prémiový zážitok z hrania hier, a pritom sa pýšiť moderným dizajnom svojho zariadenia. Lenovo je tu preto, aby vám toto všetko poskytlo. Zoznámte sa s novou vlajkovou loďou –16-palcovým notebookom Lenovo Legion so 100% farebným gamutom sRGB a novým pomerom strán 16:10, vďaka čomu je k dispozícii o 11 % viac priestoru pre obrazovku, takže získate väčšie zorné pole a už nezmeškáte ani jeden výstrel.

Lenovo Legion 7

Nový 16-palcový notebook Lenovo Legion 7

Aby sme dosiahli náš nový tenký dizajn, a pritom bolo možné zachovať veľkosť šasi notebooku rovnakú ako pri predchádzajúcej generácii, objavili naši dizajnéri pri Lenovo Legion 7 šikovné riešenie v podobe využitia priestoru pod kĺbmi displeja. Tým vznikla cesta pre novú generáciu hernej zobrazovacej technológie nového 16-palcového QHD displeja (2560 x 1600). To predstavuje v porovnaní s predchádzajúcou generáciou 15-palcových Full HD displejov milióny pixelov navyše, a teda skutočne výrazný posun vpred. Vďaka ultra vysokej hustote pixelov a 90-percentnému pomeru obrazovky k telu notebooku ponúka tento IPS displej certifikáciu VESA® DisplayHDR™ 400, jas až 500 nitov a obnovovaciu frekvenciu 165 Hz, aby hranie išlo ako po masle. Notebook Lenovo Legion 7 tiež podporuje Dolby Vision®, ktorý oživí vašu obľúbenú zábavu pomocou ohromujúcej kvality obrazu. V kombinácii s NVIDIA® G-SYNC™ bude výsledný obraz vyzerať veľkolepo. Technológia Eye Care navyše redukuje modré svetlo a blikanie, čo pomáha znižovať námahu vašich očí počas dlhých bitiek. Notebook Lenovo Legion 7 má ako prvý certifikáciu pre High Gaming Performance Display s nízkou hladinou modrého svetla od TÜV Rheinland.

Notebook Lenovo Legion 7 je ponúkaný vo farbe Storm Grey s extrémne tenkým rámčekom okolo displeja. Za povšimnutie tiež stojí tlačidlo E-Shutter pre zapnutie webkamery, ktoré je umiestnené na teraz oveľa tenšej strane notebooku. Využite softvér Corsair® iCUE a dajte svojmu notebooku osobnejší nádych prispôsobením RGB osvetlenia vo rozličných zónach, ako napríklad v mieste zaobleného loga na veku, okolo rámčeka, v okolí vývodov vzduchu alebo dokonca aj pri jednotlivých tlačidlách. Užite si tiež väčší sklenený touchpad, ktorý podporuje gestá ako je poklepanie. Nečakané úpravy Lenovo Legion 7 prekvapia aj tých, ktorí svoje stroje radi rozoberajú. Notebook je vybavený novými koherentnými „black-out“ komponentami a štítkom so špeciálnou správou a QR kódom, vďaka ktorému je možné ľahko a rýchlo dohľadať informácie o hardvéri a možnostiach služieb.

Spárovaný s prvkami strojového učenia prostredníctvom systému Lenovo Legion AI Engine a poháňaný najnovšími mobilnými procesormi AMD Ryzen (dostupné už čoskoro) ponúka tento notebook vynikajúci výkon a dostatočnú výdrž batérie s kapacitou 80 Wh a technológiou Rapid Charge Boost. K dispozícii je toho ale ešte oveľa viac:

  • NVIDIA GeForce RTX novej generácie (dostupné už čoskoro) pre maximálnu snímkovú frekvenciu.
  • Voliteľný modul Wi-Fi 6 Killer™ AX1650 pre lepšiu konektivitu pri hraní hier.
  • Chladenie Coldfront 3.0 na Lenovo Legion 7 je vybavené prvotriednou technológiou odparovacej komory (Vapor Chamber), ktorá je o 63 % väčšia ako pri predchádzajúcej generácii a využíva vysoko tepelnú vodivú zložku tekutého kovu.
  • Integrovaná HD webová kamera (720p) s elektronickou uzávierkou.

Mimoriadna konkurencia v podobe Lenovo Legion Slim 7

S odkazom na novú definíciu herných zážitkov a známosť predchádzajúcej generácie ako najľahšieho RTX herného notebooku s 15,6-palcovým displejom na svete14, má nový Lenovo Legion Slim 7 ambície prekonať sám seba a stať sa najtenším a najľahším herným notebookom v histórii produktov Lenovo Legion.

Užite si neskoré nočné dobrodružstvo na tejto hernej mašine vďaka najnovšej grafike NVIDIA GeForce RTX (dostupné už čoskoro), ktorá prináša funkciu Ray Tracing a Tensor Cores ako mimoriadny pokrok vo funkciách AI a grafického výkonu. Notebook pritom zostáva produktívny po celý deň s Windows 10, a to aj pri práci alebo pri vzdelávaní z domu. S novou generáciou procesorov AMD Ryzen (dostupné už čoskoro) si budete môcť užívať neuveriteľné herné vizuály na 15,6-palcovom 4K (3840 x 2160) IPS displeji s ohromujúcou svietivosťou 600 nitov, obnovovacou frekvenciou 60 Hz a 100 % Adobe RGB. Zvoliť môžete tiež rýchlejší Full HD (1920 x 1080) IPS displej s obnovovacou frekvenciou až 165 Hz a 100 % gamutom sRGB. Oba displeje podporujú Dolby Vision.

Tenký a ľahký kovový notebook Lenovo Legion Slim 7 je navrhnutý pre tých, ktorí milujú hranie hier, nech sú kdekoľvek. Je vyrobený zo zmesi horčíka a hliníka pre extrémnu ľahkosť bez kompromisov v odolnosti. Pri hmotnosti len 1,9 kg a s jednodielnym skleneným trackpadom je notebook tiež extrémne tenký a pýši sa úzkym rámikom aj novým elegantným dizajnom krytu. Lenovo Legion Slim 7, ktorý je na vybraných trhoch dostupný s logom vyrytým laserom a vo farbách Shadow Black alebo Storm Grey, ponúka dostatočnú kapacitu batérie 71 Wh a podporu funkcie Rapid Charge Express.

Medzi jeho ďalšie funkcie patrí:

  • Biele podsvietenie klávesnice alebo voliteľný Corsair iCUE RGB.
  • Zvýšené zabezpečenie čítačky odtlačkov prstov v tlačidle pre zapnutie.
  • Hore umiestnená kamera (720p) s posuvnou závierkou pre maximálne súkromie.
  • Voliteľný modul Wi-Fi 6 Killer AX1650.
  • Coldfront 3.0 je vybavený pokročilou technológiou chladenia (liquid metal).

Lenovo Legion 5 Pro – dostaňte sa o úroveň vyššie s poriadnou dávkou výkonu

Užívate si radi slávu vydobytú na e-sportovom šampionáte? V tom prípade je tento notebook pre vás ako stvorený. Ak chcete získať konkurenčnú výhodu, siahnite po novom Lenovo Legion 5 Pro s masívnejším prívodom vzduchu a systémom štyroch ventilátorov. Lenovo Legion 5 Pro, ktorý je vybavený najnovšími procesormi AMD Ryzen a grafikou NVIDIA GeForce RTX novej generácie (k dispozícii už čoskoro) pre neobmedzené hranie, sa teší maximálnemu výkonu vďaka podpore Dual Burn, ktorá spoločne posúva procesory a grafiku k lepšej snímkovej frekvencii.

Táto herná jednotka kombinuje superrýchlu obnovovaciu frekvenciu 165 Hz s dobou odozvy len 3 ms na 16-palcovom QHD (2560 x 1600) IPS displeji sa 100 % pokrytím sRGB, ktorý je vďaka tomu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou vyšší a tiež jasnejší s jasom až 500 nitov. Klávesnica Lenovo Legion TrueStrike a herné schopnosti umelej inteligencie sú ďalšími užitočnými prvkami, ktoré vám pomôžu presadiť sa.

Nový 16-palcový Lenovo Legion 5 Pro vo farbe Stingray White

Nový 16-palcový Lenovo Legion 5 Pro vo farbe Stingray White

Lenovo Legion 5 Pro sa dočkal premeny s novým ikonickým dizajnom krytu a vycibreným šasi v odtieňoch Storm Grey alebo Stingray White s voliteľným podsvietením. Navyše s ním získate:

  • Zosilnené zadné odvetrávanie pre dlhé hranie bez „sekanie“.
  • Plochejší a odolnejší systém závesu s malou 3,2 mm medzerou.
  • Väčšia touchpad pre lepší rozsah gest.

Medzi ďalšie funkcie nového Lenovo Legion 5 Pro patria:

  • Štvorstranné úzke ohraničenie displeja – 90 % pomer strán k obrazovke pri pomere strán 16:10.
  • Nová kamera umiestnená na vrchnej strane pre živé prenosy.
  • Podporuje Dolby Vision a NVIDIA G-SYNC.

Lenovo Legion 5 – bez starosti zvládne urobiť viac

Od strategických hier až po kráľovské bitky – v hernom svete si každý nájde niečo svoje. To isté platí aj pre vysoko výkonné herné notebooky. Nový Lenovo Legion 5 je elegán s čistými líniami, minimalistickým šasi a Windows 10. Zároveň je na výber v dvoch veľkostiach – 15 palcov a 17 palcov.

17,3-palcový Lenovo Legion 5, ktorý je k dispozícii vo farbe Phantom Blue s bielym podsvietením, poskytuje rýchlosť pre hi-fi hranie s Full HD (1920 x 1080) IPS displejom a spoľahlivú obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Prebuďte v sebe svoj zmysel pre dobrodružstvo s neuveriteľne rýchlou obnovovacou frekvenciou 165 Hz a 100-percentnou čistotou farieb sRGB na 15,6-palcovom Full HD (1920 x 1080) IPS displeji. 15-palcový notebook váži len 2,4 kg a je ponúkaný vo farbe Phantom Blue s voliteľnými štvorzónovými svetelnými efektmi RGB alebo v novom odtieni Stingray White15 s modrým podsvietením.

Je skonštruovaný za použitia všetkého, čo potrebujete k tomu, aby ste mohli súťažiť na rovnakej úrovni s profesionálmi. Ide napríklad o najnovší herný hardware a vysoko účinný medený systém odvodu tepla Coldfront 3.0. Nový Lenovo Legion 5 vám pomôže získať body na bojisku vďaka presnosti funkcie Lenovo Legion TrueStrike a Lenovo Q-Control poháňaných vylepšenými technológiami umelej inteligencie (AI). Obe veľkosti displeja (15 i 17 palcov) v kombinácii s mobilnými procesormi AMD Ryzen novej generácie a grafickými procesormi NVIDIA RTX vám udržia adrenalín pri hraní poriadne vysoko (k dispozícii už čoskoro).

Značky: