Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo dňa 31.8.2016 uviedla Yoga Book, najtenší a najľahší 2-in-1 tablet na svete, navrhnutý s cieľom poskytnúť bezkonkurenčnú produktivitu aj na cestách.

Bol zostrojený s cieľom zabezpečiť mobilitu a vyriešiť najčastejší problém, ktorému užívatelia čelia – ako dostať produktivitu aj zábavu do jedného zariadenia – Yoga Book je tablet, ktorý vyzerá a aj funguje ako žiadny iný. Až doteraz sme využívali tablety tak, ako sme nemali: na prácu, čo je niekedy pri písaní kameň úrazu, a to nehovoríme o používaní stylus na dotykovom displeji, keď sme v pohybe. Yoga Book tento problém odstraňuje, nakoľko ponúka základnú DNA skvelého tabletu – konkrétne prenosnosť, dlhú výdrž batérie a bohatý ekosystém aplikácií – a premieňa ich na kreativitu a produktivitu prostredníctvom radu nových a výkonných hardvérových a softvérových prvkov, vrátane:
• Halo klávesnici
• Špeciálneho pera s dvojitým využitím, ktoré píše na papier aj na obrazovku
• Produktívne orientovanému užívateľskému rozhraniu Book UI

06_Yoga_Book_Lenovo_Logo_Close-up_web2016_8_nowat

“Rozhodli sme sa predefinovať chaos v kategórii tabletov, konkrétne skutočnosť, že užívatelia už nemusia oddeľovať svoje aktivity medzi prácu a zábavu – všetko sa to prelína a primerane tomu by malo fungovať aj zariadenie, ktoré používajú,” uviedol Jeff Meredith, viceprezident a generálny riaditeľ pre Android and Chrome Computing spoločnosti Lenovo. “Yoga Book predstavuje klávesnicu a možnosť vkladania textu rukopisom, obalené do elegantne jednoduchej, nekonvenčne štíhlej formy tabletu. Veríme, že náš jedinečný dizajn bude pre zákazníkov, ktorí majú záujem o kúpu tabletu, 2-in-1 počítača a tradičného notebooku, prvou možnosťou svojho druhu, ktorá uspokojí tieto rozvíjajúce sa užívateľské trendy.”

Ultra tenký a ľahký

Vďaka dvom panelom, ktoré sa otvárajú ako ultratenký notebook, je tablet Yoga Book netradične štíhly a na svetelné roky vzdialený od tabletu, na aký ste zvyknutí pri používaní na cestách alebo keď sedíte v pohodlí domova. Ako najtenšie 2-in-1 zariadenie na svete má Yoga Book v zatvorenom stave len 9.6mm, pričom na najtenšom okraji sa zužuje na 4.05mm – čo je hrúbka o niečo menšia ako tri mince. S hmotnosťou 690 gramov (1,52 libry) je tiež najľahším 2-in-1 zariadením, ktorý sa svojou mobilitou vyrovná smartfónu, takže sa ľahko drží aj nosí, presne ako kniha. Užívatelia, ktorí si tablet Yoga Book berú so sebou na výlety, majú možnosť pracovať kdekoľvek – pri rušnom dochádzaní do práce alebo v plnej čakárni – a to vďaka tenkému a ľahkému dizajnu, 15-hodinovej výdrži batérie a pántu s dizajnom hodinkového náramku, ktorý sa otáča až o 360 stupňov. Ak sa užívateľom nechce pracovať, majú pri sebe špičkový zábavný tablet, ktorý im bude robiť spoločnosť s 10.1-palcovou IPS FHD obrazovkou, vysokokvalitným zvukom, ktorý vylepšuje technológia Dolby Atmos a tiež s 64GB pamäťou.

20_Yoga_Book_Browse_Create_Modes_GM&GM_web2016_8_nowat

Halo klávesnica

Prvoradou funkciou produktivity tabletu Yoga Book je jeho tenký a ľahký dizajn. Ten dopĺňa podsvietená Halo klávesnica, plne dotykový displej so softvérom a hardvérom, ktoré splývajú do jedného rozhrania. Dotykový displej je vyrobený zo skla, ktoré bolo starostlivo zvolené tak, aby poskytlo drsný, matný pocit a povrchovú úpravu spolu s antireflexným povrchom, aby sa zabezpečil ten najlepší možný zážitok z dotykového písania. Na klávesnici chýbajú akékoľvek skutočné klávesy. Ukazujú sa na druhom paneli tabletu Yoga Book, ako masívne biele obrysy vždy, keď je to potrebné. Halo klávesnica sa neustále ‘učí a prispôsobuje’ písacím zvykom svojho užívateľa, so zabudovaným softvérom na predikciu a umelé metódy učenia. Tento softvér tiež umožňuje neustálu optimalizáciu. Spolu so zabudovanou technológiou hmatovej citlivosti, ktorá umožňuje dotykovú spätnú väzbu, a tým usmerňuje písanie a obmedzuje chyby, Halo klávesnica zďaleka presahuje zážitok z písania a rýchlosť bežného tabletu a je porovnateľná s rýchlosťou skutočnej klávesnice.

15_YOGA_BOOK_LIFESTYLE_PHOTOGRAPHY_BLACK_BEDROOM_web2016_8_nowat

Reálne pero ako doplnok

Zarovnaný povrch Halo klávesnice poskytuje niekoľko doplnkových možností využitia, keď sa spáruje s doplnkovým reálnym perom tabletu Yoga Book – s dvojitým použitím. Yoga Book, inšpirovaný eleganciou a jednoduchosťou skutočných poznámkových blokov, je uznaním, že stále veľmi radi píšeme a kreslíme na papier. Užívatelia teraz môžu písať buď reálnym perom, ktoré má atramentovú špičku a píše na papier alebo poznámkový blok cez viacúčelový panel klávesnice alebo prostredníctvom stylusu, keď sa použije priamo na panel. Všetko, čo vytvoríte od čarbaníc a kresieb až po poznámky, sa okamžite zdigitalizuje a uloží do Lenovo aplikácie na ukladanie poznámok. Doplnkové reálne pero, ktoré je veľkosťou podobné atramentovému peru, využíva technológiu Wacom feel, aby mohlo fungovať so špičkovým filmom elektromagnetickej rezonancie (EMR), ktorý je uložený vo viacúčelovej klávesnici, ktorý umožňuje digitalizáciu v reálnom čase.
Viacúčelová klávesnica a doplnkové reálne pero navodzujú prirodzený pocit, že kreslíte na papierový povrch a nie priamo na počítačovú obrazovku, a to bez toho, aby ste museli časti svojho diela blokovať rukou. Môžete tiež kresliť priamo na obrazovku, ak vám to viac vyhovuje. Doplnkové reálne pero vie kresliť s presnosťou ceruzky alebo štetca, s 2 048 tlakovými bodmi a 100-stupňovou uhlovou detekciou. Navyše ho nikdy nebudete musieť nabíjať či vymieňať – doplnkové reálne pero nepotrebuje batérie a jeho atrament sa dá vymeniť štandardnými atramentovými hrotmi podobne, ako pri tradičnom pere.

17_YOGA_BOOK_LIFESTYLE_PHOTOGRAPHY_BLACK_LIVING_ROOM_web2016_8_nowat

Rozhranie Book UI a pánt

Ako 2-in-1 zariadenie, ktoré spája hardvér a softvér, Yoga Book skutočne kombinuje prácu a zábavu do jedného tabletu cez rozhranie Book UI, operačný systém Android 6.0, ktorý je špeciálne prispôsobený pre Yoga Book a čerpá z tých najlepších funkcií užívateľského rozhrania, používaných v notebookoch a tabletoch. Rozhranie Book UI umožňuje súbežné fungovanie viacerých aplikácií prostredníctvom niekoľkých okien, ktoré sa môžu stiahnuť, maximalizovať alebo minimalizovať, a tiež cez lištu úloh, ktorá sleduje vaše aplikácie a bežné Windows klávesové skratky a akčné klávesy. Toto nové dodatočné zaťaženie s ľahkosťou zvláda výkonný procesor Intel Atom X5 a 4GB pamäť. Užívatelia, ktorí preferujú Windows, majú taktiež možnosť pracovať na tejto platforme, keďže tablet Yoga Book je dostupný aj so systémom Windows 10.
Vyrobený zo zmesi zliatin magnézia a hliníka má tablet Yoga Book robustnú stavbu a zaručene upúta pozornosť. Ako všetky Yoga produkty má typický pánt s dizajnom hodinkového náramku. Tentoraz je tento pánt menší a predstavuje trojosový pánt so 130 rôznymi mechanickými dielikmi z piatich rôznych materiálov. Tablet Yoga Book bol testovaný v laboratóriu 25 000 krát a ponúka hladký a plynulý prechod medzi štyrmi režimami – Surfovanie, Sledovanie, Tvorenie a Písanie. Yoga Book so systémom Android je dostupný v zlatej a šedo striebornej farbe a Yoga Book so systémom Windows bude dostupný v uhlíkovej čiernej.

09_YOGA_BOOK_LIFESTYLE_PHOTOGRAPHY_BLACK_LECTURE_ROOM_web2016_8_nowat

Cena a dostupnosť

Yoga Book s Android verziou bude na Slovensku dostupný od septembra v cene od 499 EUR a LTE verzia od 549 EUR. Yoga book s Windows 10 bude na Slovensku dostupný od septembra v cene od 559 EUR a LTE verzia od 599 EUR. Produkty budú dostupné u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo.

Značky: