Lenovo predstavuje 14-palcový notebook Yoga Slim 7i Pro, ktorý ponúka možnosť voliteľného LCD alebo OLED displeja.

Nový notebook Lenovo Yoga Slim 7i Pro s OLED verziou displeja predstavilo Lenovo na výstave CES a podobne ako jeho súrodenec s LCD displejom a procesorom Intel Evo ponúka 11. generáciu mobilného procesora Intel Core s grafikou Intel Iris Xe alebo NVIDIA GeForce MX450.

Lenovo v ňom prináša okamžité zapnutie notebooku, bezdotykové prihlásenie a režim inteligentného chladenia. Zariadenie spĺňala certifikát Intel Evo. Notebookm bude dostupný v 2. štvrťroku 2021. Navyše Yoga disponuje vstavanými mikrofónmi, ktoré dopĺňajú funkcie hands-free, čo využijete napr. pri systéme Alexa.

Vďaka OLED panelu vyrobenému spoločnosťou Samsung Display je 14-palcový Yoga Slim 7i Pro dostupný aj s 2,8K (2880 × 1800) OLED displejom a disponuje obnovovacou frekvenciou 90 Hz a vyšším pomerom strán 16:10 na plynulejšie a prirodzenejšie zobrazenie. Yoga Slim 7i Pro je prvým notebookom radu Lenovo Yoga, ktorý ponúka vylepšenú technológiu OLED displeja, ktorá sa zásadne líši od LCD. Je to vysoký kontrastný pomer, sýta čierna tmavých scén a posilnené farebné zložky obrazu. Kombinácia kvalitného displeja, tenkého dizajnu, mobilných procesorov a umelej inteligencie (AI) spoločne vytvára štýlový notebook, ktorý ponúka lepšiu kvalitu obrazu, nízku dobu odozvy a spotrebu energie.

Displej má gamut 100 % DCI-P3, 125 % sRGB a realistickejší zážitok z HDR vhodný na úpravu videa a fotografií. HDR tiež vylepšuje kontrast medzi najjasnejšou a najtmavšou časťou obrazu a nechýba ani podpora Dolby Vision.

Yoga Slim 7i Pro (OLED) v bridlicovo šedom odtieni

Yoga Slim 7i Pro (OLED) v bridlicovo šedom odtieni

Nároční používatelia ocenia jas a čitateľnosť obrazu a to aj vonku na priamom slnečnom svetle. 14-palcová Yoga Slim 7i Pro (LCD verzia) bude dostupná na slovenskom trhu od apríla 2021 za cenu od 875 €.  Dostupnosť a cena OLED verzie na našom trhu zatiaľ nebola stanovená.

ŠpecifikácieYoga Slim 7i Pro (OLED verzia)
­CPU + iGPUaž Intel 11 Gen i7 + Intel Iris Xe
dGPUaž NVIDIA GeForce MX450
RAMaž 32 GB
Veľkosť displeja a Panel14-palcový OLED
Obnovovacia frekvencia90 Hz
Gamut 100 % DCI-P3 ,125 % sRGB
Dolby Vision
Úložiskoaž 1TB PCIe SSD
AudioHarman reproduktory a Dolby AtmosÒ
WebkameraIR Camera (dual mics)
Wi-Fi/BluetoothWi-Fi 6
Kapacita batérie61 Wh
FarbaSlate Grey
Porty2 × USB Type-C (Intel Thunderbolt 4, Power Delivery 3.0, DisplayPort 1.4, USB 4.0)

1 × USB-A (USB 3.2 Gen 1)

1 × Audio Combo Jack

Rozmery

š × h × v

312 × 221 × 16,9 mm
Váhaod 1,35 kg

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.