Na svete je veľa notebookov určených ako pracovné stanice a každý z nich sľubuje vysoký výkon na cestách. Stáva sa však, že je to len miene vylepšený notebook so 16 GB RAM a o niečo výkonnejším procesorom.

To sa nedá povedať o nových notebookoch ThinkPad P50 a P70. Tieto novinky ponúkajú výkon, ktorý sa dá očakávať v tejto triede notebookov. Sú vybavené 4K displejom s presným zobrazením farieb, grafickou kartou NVIDIA Quadro, ale hlavne využívajú úplne nový procesor pre mobilné zariadenia, Intel Xeon E3-1500M. Nové notebooky tak nájdu uplatnenie v 3D grafike, strihu videa aj mimo vášho domáceho štúdia a pod. Vo výbave tiež nájdete až 64 GB RAM a porty Thunderbolt 3 napr. na pripojenie k externým 4K displejom .

Model P50 obsahuje 15,6 palcový displej a váži 2,5 kg, je to teda celkom dobre prenosné riešenie. Je vybavený jedným portom Thunderbolt 3. Naproti tomu ThinkPad P70 je prvý notebook od Lenova s uhlopriečkou displeja 17 palcov od dôb notebooku ThinkPad W700 z roku 2009. Jeho hmotnosť je až 3,45 kg, nie je to ľahké prenosné zariadenie. Priestor pre pamäťové disky je možné prispôsobovať a vo výbave sú dva porty Thunderbolt.

Na recenziu týchto nových notebookov sa tešíme. Budeme si ale musieť počkať, keďže ich príchod na americký trh je naplánovaný na štvrtý kvartál tohto roka. Ceny tiež nie sú extra nízke, P50 štartuje na sume 1599 USD, pre P70 je štartovacia cena 1999 USD.

Zdroj: Lenovo 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.