Včera na tlačovej konferencii spoločnosť Lenovo predstavila novinárom a partnerom novú značku – Moto.

MotoVysledky-1

Znamená to, že na slovenský trh prichádza úplne nová značka, pričom modelový rad VIBE zostáva zachovaný. Podstatné vlastnosti nových telefónov predstavil Marek Tóth z Lenova, pričom poukázal na vynikajúci dizajn, batériu s veľkou kapacitou, ako aj špeciálny vzhľad zadného veka.

Súčasťou najnovších telefónov je tiež vynikajúci fotoaparát.

MotoMarek-1

Boli sme tak najprv svedkami predstavenia ďalšej generácie telefónov — Moto G a Moto X.

Moto G

Nový Moto G je pripravený zvládnuť akúkoľvek búrku, a to doslova, vďaka ochrane spĺňajúcej normu IPX7 a odolnému sklu Corning Gorilla Glass. Takže je chránený pri náhodnom páde do vody, ako aj pred nepeknými škrabancami na displeji. S batériou, ktorá vydrží celý deň, je telefón pripravený zachytiť nové spomienky 13 MPix fotoaparátom jednoduchým švihnutím zápästia.

MotoG-1

Moto G

Moto G bude dostupný od apríla 2016 za cenu 179 EUR s DPH.

Moto X Play

S výdržou batérie až 48 hodín a vodovzdornou konštrukciou  bude Moto X Play opätovať lásku svojmu používateľovi vo dne aj v noci, či prší alebo svieti slnko. Má výbornú kapacitu batérie a 21 MPix fotoaparát/kameru. Displej s HD rozlíšením má uhlopriečku 5,5 palcov.

Na to, aby obhájil svoje meno, prináša výkon, ktorý potrebujeme na hranie hier, streamovanie a plnenie viacerých úloh naraz vďaka procesoru Qualcomm Snapdragon.

MotoXPlay-1

Moto X Play

Moto X Play bude dostupný od apríla 2016 za cenu 325 EUR s DPH.

Moto X Style

Ak hľadáte telefón, ktorý nerobí kompromisy, ponúka silný výkon a zároveň aj úžasne vyzerá, potom je tu Moto X Style . Ponúka viac možností prispôsobenia osobnému štýlu ako ktorýkoľvek iný telefón na trhu. Displej má uhlopriečku 5,7 palcov a je bez okrajov. Dopĺňa ho silné stereo ozvučenie. Len 15 minút nabíjania zabezpečí dobu prevádzky na ďalších 10 hodín.

Pri všetkých týchto troch nových smartfónoch sa použili niektoré z najpokrokovejších dostupných kamerových technológií, takže Moto X Style sa teraz pýši jedným z najlepších fotoaparátov v našom odvetví. Môžete robiť kryštálovo čisté fotky a videá s 21-megapixelovým fotoaparátom alebo svoje najlepšie selfie zábery či video chat s 5 MPix prednou kamerou so širokouhlým objektívom a bleskom pre selfie zábery.

MotoXStyle-1

Moto X Style

Moto X Style bude dostupný od apríla 2016 za cenu 469 EUR s DPH.

Nás však najviac zaujal model Moto X Force, ktorého displej nepraskne ani pod tlakom.

MotoXForce-1

Podľa prieskumu sa každé dve sekundy roztriešti displej nejakého smartfónu a čo je horšie, približne každý piaty používateľ v súčasnosti používa zariadenie s prasknutým alebo rozbitým displejom.

Moto X Force prináša Moto ShatterShield, celosvetovo prvý nerozbitný displej smartfónu, ktorý nezradí, ani keď spadne.

Podobne ako pri všetkých ostatných smartfónoch v novom portfóliu sa Lenovo snaží pri značke MOTO prinášať zmysluplné zážitky za najlepšiu možnú cenu. Moto X Force nie je žiadnou výnimkou. Vďaka doteraz najlepšiemu fotoaparátu, batérii s dlhou výdržou a špičkovým špecifikáciám smartfón Moto X Force prináša na slovenský trh niečo nové.

Displej Moto ShatterShield nesklame

Displej smartfónu Moto X Force je vyrobený z integrovaného systému piatich vrstiev, ktoré absorbujú náraz a je teda zaručené, že sa neroztrieštia. To znamená, že tento 5.4” Quad HD AMOLED displej s ultra vysokým rozlíšením vždy bezchybne a bez problémov oživí tvoje fotky a videá. Vlastne je tak ostrý, že prináša o 77 % viac pixelov ako 1080p.

Má mozog (procesor), krásu (fotoaparát/kameru) a svaly (batériu)

Moto X Force prekonáva konkurenciu aj v iných oblastiach. Disponuje výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 810 s osemjadrovými CPU a tiež naším doteraz najlepším fotoaparátom v značke MOTO – 21 MPx s rýchlym zaostrovaním a 5 MPix širokouhlým predným fotoaparátom s bleskom pre skvelé selfie zábery. A navyše, je navrhnutý na dlhé trate. Má dosť energie na niekoľko dní – výdrž batérie až do 48 hodín a rýchle TurboPower nabíjanie – to znamená výdrž batérie až 13 hodín len za 15 minút nabíjania.

Moto X Force bude dostupný začiatkom apríla 2016 za cenu od 699 EUR s DPH.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.