Ďalším ostro sledovaným výrobcom, bude počas barcelonského MWC 2019, aj čínske Lenovo.

Počas blížiaceho sa veľtrhu je spoločnosť pripravená zakričať „Hola Barcelona“ a podľa doterajších informácií, by sme sa mali dočkať novej vlajkovej lode, v podobe modelu Z6 Pro. Tieto informácie pochádzajú priamo z prostredia spoločnosti Lenovo.

Je zaujímavé, že o existencii tohto smartfónu sme mohli počuť z viacerých zdrojov a aj samotný viceprezident spoločnosti Chang Cheng, zverejnil na sociálnej sieti Weibo plagát, ktorý v podstate o ničom bližšom neinformoval, ale iba potvrdil účasť spoločnosti na veľtrhu a zverejnil označenie smartfónu. Z poskytnutých informácií sme sa teda nedozvedeli ani parametre, kľúčové vlastnosti alebo zopár ďalších tajomných lákadiel, ktoré by pozývali na barcelonské predstavenie.

Lenovo Z5 Pro GT

Predstavy o novinke sú mierne ovplyvnené aj nedávno vydaným modelom Lenovo Z5 Pro GT, ktorý sa minulý mesiac predstavil a dostal do predaja exkluzívne iba v Číne, s čipsetom Snapdragon 855 a až 12 GB RAM pod kapotou.

Model Z6 Pro naznačuje, že tento nový telefón môže skutočne zlepšiť schopnosti predchodcu, čo sa na prvý pohľad javí ako nemožné. Samozrejme, že variant Z5 Pro, ktorý nie je GT, nie je až tak pôsobivý, pretože prichádza s parametrami strednej triedy a čipsetom Snapdragon 710 a 6 GB pamäte RAM. Očakáva, že niekoľko výrobcov na MWC 2019 predstaví svoje vlajkové lode so Snapdragonom 855 a určite je pre spoločnosť Lenovo nemysliteľné, aby teraz nešla s trendmi, ktoré si pýta aktuálny vývoj na trhu.

Lenovo Z5 Pro GT je prvým a zatiaľ jediným zariadením na svete, ktoré je v predaji s najvýkonnejším čispetom od Qualcomm a neuveriteľnou 12 GB pamäťou RAM.

Je tak aj možné, že model Z6 Pro bude jednoducho „medzinárodnou“ verziou tohto pozoruhodného high-end telefónu, ktorý má okrem neuveriteľných technických parametrov aj duálnu prednú kameru, skrytú v posuvnej konštrukcii, vrátane čítačky odtlačkov prstov v displeji.

Nateraz nie je zatiaľ jasné, čo vlastne spoločnosť Lenovo na barcelonskom MWC 2019 zamýšľa. Dátum na plagáte nešpecifikuje presný dátum konferencie, takže musíme čakať až do samotného veľtrhu a pozorne sledovať, akú lahôdku má Lenovo pripravenú tentokrát.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 oficiálne vstúpilo medzi elitu. Nekompromisný hardvér a skvelý fotoaparát

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.