Lenovo sa stáva hlavným partnerom tímu Ducati MotoGP. V rámci partnerstva Lenovo predstavuje nový názov „Ducati Lenovo tím“

Lenovo sa stáva titulným partnerom tímu Ducati MotoGP a predstavujú nový názov „Ducati Lenovo tím“. Nové trojročné partnerstvo potvrdzuje rastúci význam pokročilej hardvérovej technológie pri napájaní rozsiahlej analýzy dát, ako aj umelej inteligencie (AI) a inteligentných softvérových riešení vo svete motorkárskych závodov. Ako oficiálny technologický partner od roku 2018 spoločnosť Lenovo umožnila technikom a dizajnérom Ducati rýchle použitie algoritmov a technológie závodných motoriek pre závodné aj cestné motorky.

Označenie Lenovo na motorkách Ducati. Zdroj: Lenovo

Označenie Lenovo na motorkách Ducati. Zdroj: Lenovo

V nasledujúcich rokoch sa spoločnosti Lenovo a Ducati zaviažu umožniť ešte inteligentnejšiu spoluprácu a výkonné pracovné priestory zamerané na rýchlosť, flexibilitu a mobilitu. Tieto dve značky vyvíjajú plány výskumu a vývoja na implementáciu infraštruktúry virtuálnych počítačov, ktoré poskytujú vysokú úroveň výkonu pre väčšinu inžinierov Ducati pracujúcich na diaľku. Lenovo a Ducati navyše v budúcnosti skúmajú technológie rozšírenej a virtuálnej reality (AR/VR) pre mechaniku motocyklov.

Počítače, tablety a vysokovýkonné servery spoločnosti Lenovo priniesli pretekárom, motocyklom a výkonným motorom spoločnosti Ducati množstvo konkurenčných technologických výhod. Analýzy a simulácie teraz prebiehajú v MotoGP pomocou kompaktného a odolného servera ThinkSystem SE350 od spoločnosti Lenovo na spracovanie a analýzu dát pri ich zdroji. Vďaka tejto vylepšenej výpočtovej sile môžu inžinieri Ducati sledovať simulácie pomocou AI a strojového učenia a vyvíjať na trati ešte bezpečnejšie stratégie vrátane lepšej správy spotreby pneumatík. Technici pomocou robustných, ultratenkých notebookov Lenovo ThinkPad P1, mobilných pracovných staníc, sťahovali a analyzovali údaje priamo z bicyklov. Inžinieri potom použili notebooky ThinkPad v garáži na simuláciu možných konfigurácií bicyklov – to prinieslo zlepšenie efektivity o 25 %.

Označenie Lenovo na motorkách a kombinézach Ducati. Zdroj: Lenovo

Označenie Lenovo na motorkách a kombinézach Ducati. Zdroj: Lenovo

Spoločnosť Lenovo navrhla a implementovala výpočtový klaster (HPC) založený na serveroch ThinkSystem SD530, SR630 a SR650. Toto nové prostredie HPC pomáha znižovať celkovú stopu a umožňuje spoločnosti Ducati prevádzkovať pracovné zaťaženie aerodynamického a fluidného dynamického modelovania pri závodnej rýchlosti. To prináša inžinierom možnosť rýchlejšie vyvíjať nové super bicykle pri zachovaní najvyšších štandardov kvality a bezpečnosti.

Označenie Lenovo na motorkáchDucati. Zdroj: Lenovo

Označenie Lenovo na motorkáchDucati. Zdroj: Lenovo

Medzi ďalšie zariadenia Lenovo nasadené pre Ducati patria mobilné pracovné stanice ThinkPad P53 na navrhovanie cestných a závodných bicyklov, ThinkPad X1 Tablet pre miestnych riaditeľov kvôli ich prenosnosti a sortiment populárnych prémiových notebookov Yoga na zaznamenávanie poznámok o jazdení s jazdcami. V roku 2020 prinieslo partnerstvo spoločnosti Lenovo s Ducati na trh aj zariadenia so spoločnou značkou, ako napríklad Lenovo Ducati 5, crossover notebook s obmedzenou edíciou s dizajnovými prvkami Ducati Corse šitý na mieru pre tých najnáročnejších fanúšikov Ducati.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.