Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola je priekopníkom v mobilnom priemysle už viac ako 90 rokov a neustále stojí v čele inovácií od skladacích telefónov až po 5G.

Dnes spoločnosť Motorola pokračuje v tomto trende, keď počas Lenovo Tech World ’22 opísala budúcnosť inovatívnych tvarových faktorov a predstavila nový koncept rolovateľných smartfónov.

Tento nový koncept rolovateľného smartfónu pochádza od tímu 312 Labs, internej inovačnej skupiny spoločnosti Motorola zahŕňajúc odborníkov na produkty, výskum, dizajn a inžinierstvo z celého sveta. 312 Labs skúma niekoľko vznikajúcich technologických priestorov a jedným z nich je najmä prepracovanie tvarových faktorov zariadení s cieľom vyriešiť zákaznícky citlivé miesta a umožniť nové zážitky. Tento nový koncept je postavený na displeji a mechanických inováciách, ktoré sme predstavili už v našich skladacích zariadeniach a predpovedá, kam by sa mohol uberať vzrušujúci priestor dynamických tvarových faktorov.

vízia za rolovateľným konceptom

V spoločnosti Motorola vnímame smartfón ako rozšírenie seba samých – nástroj, ktorý nám umožňuje prispôsobiť sa nášmu okoliu a ľahko plniť úlohy. Teraz investujeme do flexibilných OLED alebo pOLED obrazoviek, aby sme priniesli optimálnu rovnováhu medzi obsahom a pohodlím. Rolovateľný koncept je stelesnením tejto myšlienky v obrazovke, ktorá sa prispôsobuje trom odlišným stavom: predĺženému, kompaktnému a „k nahliadnutiu“ jediným stlačením tlačidla.

S výškou o niečo viac ako 4 palce sa rolovateľné zariadenie dokáže zvinúť do super vreckovej podoby, ktorá je menšia ako väčšina prémiových zariadení na trhu. Či už ide o 6,5-palcovú obrazovku pre pohlcujúce hranie hier alebo skrátenú veľkosť pre pohodlie na cestách, tento koncept poskytuje nekonečné možnosti na tvorbu obsahu a zábavu a zároveň ponúka novoobjavenú flexibilitu malého zariadenia s obrazovkou, ktorú možno zvinúť.

Nižšie si môžete pozrieť ako vyzerá rolovateľný koncept:

Okrem konceptu rolovateľného smartfónu Lenovo predstavilo aj koncept rolovateľného počítača, ktorý využíva podobné technológie, aby vyzdvihol multitasking a možnosti prehliadania pri zachovaní kompaktnej veľkosti. Viac podrobností o koncepte rolovateľného počítača nájdete v Lenovo StoryHub.

Zatiaľ čo Rollable je momentálne v štádiu konceptu, najnovšie inovácie a aktualizácie spoločnosti Motorola môžete sledovať webovej stránke alebo na Twitteri.

Značky: