Hrúbka iba 22 mm a hmotnosť iba 505 gramov.

Lenovo predstavilo najmenší stolný počítač na svete. Nazýva sa ThinkCentre M90n-1 Nano a jeho rozmery sú 179 × 88 × 22 mm. Aj napriek veľmi kompaktným rozmerom však ponúka procesory Intel Core 8. generácie až do i7.

Počítač má vo výbave až 16 GB DDR4 a až 1 TB SSD úložisko, ktoré je možné dosiahnuť kombináciou dvoch 512 GB úložísk. Jeho spotreba je 65 W a keďže má vo výbave aj USB-C port, ide o veľmi praktické riešenie, ktoré zaberá minimum miesta.

Lenovo ThinkCentre M90n-1 Nano

Jeden kábel pre prenos obrazu aj napájanie

Kombinácia počítača Lenovo ThinkCentre M90n-1 Nano a monitora s USB-C portom totiž umožňuje vytvoriť veľmi efektívne riešenie – na prepojenie počítača s obrazovkou vám vystačí iba jeden USB-C kábel a ten zabezpečí prenos obrazu a aj napájanie počítača.

Lenovo ThinkCentre M90n-1 Nano obsahuje tri USB 3.1 (Gen2) porty a dva USB-C porty – jeden z nich je určený na pripojenie k monitoru. Vo výbave je aj DisplayPort 1.2, ethernet, samostatný napájací port a 3,5 mm jack.

Najtenší stolný počítač na svete sa bude v Európe predávať od augusta 2019, cena bude začínať na úrovni 799 eur. Jeho výhodou je aj jednoduché pripojenie na stenu alebo na zadnú stranu monitora.

Lenovo ThinkCentre M90n-1 Nano

Prečítajte si aj:

Lenovo má nový rad ThinkBook: Štýlový a tenký notebook za rozumnú cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit