Hmotnosť iba 1,12 kg a vyššia odolnosť spĺňajúce náročné štandardy ochrany.

ThinkPad X1 Carbon je už vo svojej 11. generácii a to s najnovším procesorom Intel 13. generácie. Je to silný pracovný notebook vo veľkosti 14“ vhodný na časté prenášanie a do náročných podmienok. Vhodný aj na používanie v exteriéri, prašnom či vlhkom prostredí a odolný nadmerných vibráciám alebo zmenám tlaku.

Má veľmi dobrý displej, ktorého jas sa dá znížiť na 3,33 cd/m2. Má technológiu EyeSafe a, ktorá znižuje produkciu modrého svetla. V nižšom nastavení jasu ide o úsporu energie. To je však len časť skladačky. Vďaka novému procesoru získavate vysoký kancelársky výkon, zároveň ale aj úsporný procesor v režime na batériu. Toto je dobrá kombinácia. Aj vďaka nej vydrží notebook 7 hodín používania. Rýchle nabíjanie Rapid Charge kedykoľvek rýchlo nabije. Výborné na cestovanie a obmedzené možnosti nabíjania.

Výrobca zapracoval aj na chladenia používa systém dvoch chladičov. Nasávanie vzduchu je zospodu aj otvormi cez klávesnicu. Ani pri najvyššom výkone sa neprehrieva v časti klávesnice a písanie je pohodlné aj teplých mesiacoch. Kryt sa dá vyklopiť až nad 180°. Detail, ktorý oceníte napríklad pri práci postojačky. Ide o prvotriedny stroj s najlepšími technológiami na prácu.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.