Vlajková loď medzi notebookmi od Lenova.

Lenovo na výstave IFA 2018 predstavilo svoj prvý ThinkPad X1 s diskrétnou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX. Kvôli tomu sa výrobca rozhodol pre názov Extreme, ktorý má poukazovať na špičkový výkon, ale aj na pokročilú odolnosť. Štruktúru horného krytu a vrstvy, ktorá absorbuje otrasy, tvoria štyri vrstvy spevnených uhlíkových vlákien. Spodný kryt je z hliníkovej zliatiny a jeho úlohou je efektívnejšie rozptyľovať teplo.

ThinkPad X1 Extreme má hmotnosť 1,7 kg a v predaji bude v konfiguráciách s procesormi až do Intel Core i9. Dedikovaná grafická karta bude GeForce GTX 1050 Ti a vo výbave bude až 64 GB RAM. Notebook ponúkne 4K displej so 100% farebným gamutom Adobe RGB, takže v najvýkonnejšej konfigurácii bude určite hodný svojho mena.

Výbava špičkových technológií zahŕňa aj rýchle nabíjanie RapidCharge, ktoré nabije 80% batérie v priebehu jednej hodiny. Výrobca udáva výdrž na jedno nabitie na úrovni 15 hodín a do notebooku zakomponoval aj zvukové technológie Dolby Vision HDR a Dolby Atmos.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme sa začne na Slovensku predávať v polovici septembra. Cena pre našu krajinu nebola oznámená, európska cena však začína na úrovni 1695 eur.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Zdroj: Lenovo 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté