Lenovo robí veci inak a je to vidieť. Na oficiálnu tlačovú konferenciu so začiatkom o 19 hodine a s tým, že sa koná v nočnom klube si zatiaľ netrúfol nikto iný.

Lenovo ostalo verné svojmu aktuálnemu heslu #Odvazneiny a slovami produktového manažéra Mareka Tótha predstavilo skoro všetko, čo sme videli na výstave v Berlíne. LenovoClub-4Ako sa darí Lenovu? No v oblasti smartfónov je to tento rok v podstate nová značka, hodi ju berieme už ako samozrejmú. Lenovo predalo na Slovensku 145 000 kusov smartfónov a fotomobilu s názvom Lenovo VIBE Shot to bolo 3600 kusovLenovoClub-7Telefón VIBE Shot sme si v redakcii dokonale vyskúšali a hoci je to zástupca strednej triedy, fotky z neho vyzerajú veľmi dobre.LenovoClub-22Politika Lenova je pritom jasná – za akceptovateľnú cenu dodať zariadenie, ktoré dobre vyzerá, dlho vydrží na batériu a má aj fajn parametre. To platí aj aj v prípade tabletov, 8-palcový YOGA Tab 3 stojí len 189 Eur.LenovoClub-8V prípade 10-palcových tabletov existuje verzia s Wi-Fi ale aj Wi/Fi 1 LTE. A ceny sú opäť výhodné. LenovoClub-9A s čím bojuje Lenovo v porovnaní s konkurenciou? Sú to štyri režimy používania a tiež batéria s vysokou kapacitou.LenovoClub-10Výkonná batéria sa vždy hodí, ľudia používajú tablety hlavne na multimediálne prehrávanie napr. na cestách ale aj na doma a málokto sa chce viazať káblom k elektrickej sieti.LenovoClub-11A keď už prehrávanie multimédií, tak s poriadnym zvukom, čo zaistí Dolby AtmosLenovoClub-12 Nová verzia tabletu prináša aj kameru otočnú  360°, s ktorou sa dá pohodlne fotografovať.LenovoClub-14Novinkou je aj technológia AnyPen, teda písať po displeji tabletu môžete akýmkoľvek nástrojom, napr. aj kľúčom od auta.LenovoClub-15Lenovo počúva svojich zákazníkov a prináša aj čistý Android namiesto nadstavby, ktorá môže niektorých ľudí zdržovať pri práci. Tento krok jednoznačne chválime. LenovoClub-17A prichádza aj tablet Lenovo YOGA Tab 3 PRO, ktorý  má toho vo výbave ešte viac.LenovoClub-18Pritom cena je verzie Pro 499 EurLenovoClub-19Tablet v Pro verzii má pritom rozlíšenie 2K a hustota bodov je 266 ppiLenovoClub-20Tento tablet vydrží aj miernu vlhkosť – napr. para v kúpeľni mu neublížiLenovoClub-21Vo výbave je aj nový procesor od firmy Intel, Lenovo stále podporuje aj rozšírenie cez microSD kartuLenovoClub-24Na batériu verzia PRO vydrží podľa výrobcu až 18 hodínLenovoClub-25Zadná kamera má rozlíšenie 13 MpxLenovoClub-26Vyskúšali sme si aj predné reproduktory, ktoré sú od firmy JBL a naozaj cítite jednak stereo efekt a jednak hrajú dostatočne hlasnoLenovoClub-27Najlepšou vlastnosťou však je projektor so svietivosťou okolo 50 lumenov, ktorý v zatemnenej miestnosti dokáže vytvoriť obraz s uhlopriečkou 70 palcov. Keďže sa dá otočiť o 180°, môžete si obraz prezentovať aj na stenu.LenovoClub-28

V ďalšom článku budeme pokračovať predstavením nových smartfónov od firmy Lenovo.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.