Notebook s transparentným displejom by mal zažiť premiéru počas výstavy MWC v Barcelone.

Výrobcovia sa neustále snažia prinášať nové technológie a posúvať tradičné kategórie zariadení na novú úroveň. Výsledkom takýchto experimentov je aj prvý notebook s transparentným displejom, ktorý by malo predstaviť Lenovo už o pár dní (na konci februára) na veľtrhu MWC 2024 v Barcelone.

Fotku pripravovaného notebooku zverejnil Evan Blass na sociálnej sieti X. Fotografia prezrádza, že notebook kombinuje transparentný displej s dotykovou klávesnicou. Bližšie informácie o technických špecifikáciách nie sú známe, avšak malo by ísť o plne funkčný notebook s operačným systémom Windows 11.

Pokiaľ sledujete novinky vo svete technológií, existencia notebooku s transparentným displejom nie je až tak prekvapujúca. LG a Samsung vyvíjajú túto technológiu už niekoľko rokov, pričom Samsung prezentoval prvý koncept notebooku s transparentným displejom už v roku 2010. LG tento rok predstavilo transparentný OLED televízor, ktorý debutoval na výstave CES 2024 v januári tohto roka a v priebehu roka 2024 sa dostane aj do predaja.

Otázkou však je, akú reálnu výhodu prináša notebook s transparentným displejom. Možno nám to Lenovo vysvetlí na výstave MWC.

Transparentný notebook LenovoZdroj: Evan Blass
Transparentný notebook Lenovo

Zdroj: Evan Blass

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit