Firma LG ukázala na veľtrhu CES 2024 prvý bezdrôtový transparentný OLED televízor na svete.

LG SIGNATURE OLED T je technologický zázrak, ktorý kombinuje priehľadnú obrazovku OLED s rozlíšením 4K s technológiou bezdrôtového prenosu obrazu a zvuku spoločnosti LG. Vďaka tomu je sledovanie obrazovky zážitkom ako nikdy predtým. To všetko dopĺňa vynikajúca kvalita obrazu a výkon panelu LG OLED, ktorý je vybavený novým procesorom α 11 AI.

Transparentný televízor LG OLED T
Transparentný televízor LG OLED T

LG SIGNATURE OLED T zbavuje používateľov dominantnej čiernej obrazovky, ktorá môže narúšať dizajn ich domácnosti. Vďaka priehľadnému displeju OLED T splynie s okolím, pričom si zachováva 77-palcovú obrazovku. Keď je televízor vypnutý, je prakticky neviditeľný, splýva s prostredím a zbavuje vás dlhodobého problému, čo robiť s „veľkou čiernou obrazovkou“. Priehľadná obrazovka televízora tiež pomáha zväčšiť priestor a dodať mu pocit otvorenosti.

Televízor LG OLED T so sebou prináša mnoho nových možností, a to z hľadiska umiestnenia v miestnosti aj rozmanitosti používateľských zážitkov, ktoré teraz dokáže spoločnosť LG poskytnúť.

Priehľadná obrazovka OLED nemá obmedzenia, ktoré sa zvyčajne spájajú s bežnými televízormi. Televízor už nemusí byť umiestnený pri stene. Namiesto toho môžete OLED T presunúť do stredu miestnosti a vytvoriť tak priečku alebo ho umiestniť k oknu bez toho, aby bránil vo výhľade von. Dodávaný Zero Connect Box, ktorý využíva technológiu bezdrôtového prenosu obrazu a zvuku v rozlíšení 4K do televízora, tiež umožňuje umiestniť televízor kamkoľvek bez ohľadu na to, kde sa v miestnosti nachádzajú elektrické zásuvky. Vďaka tomu, že medzi boxom Zero Connect Box a televízorom OLED T nie sú žiadne káble, si tak môžete vytvoriť dokonalé prostredie bez káblov.

Okrem toho, modulárna konštrukcia LG OLED T uľahčuje rôzne možnosti inštalácie. OLED T sa dodáva ako voľne stojaci, nástenný alebo závesný televízor. Zákazníci si ho môžu ďalej prispôsobiť pridaním stojana alebo závesných políc na oboch stranách obrazovky tak, aby čo najlepšie vyhovoval ich vkusu a preferenciám.

Priehľadný televízor OLED od LG umožňuje objavovať nové formy zábavy a používania s dvojitým zobrazením: priehľadným alebo nepriehľadným. Vďaka funkcii Always-On-Display (AOD) sa OLED T stáva priehľadným digitálnym plátnom na prezentáciu umeleckých diel, videí alebo fotografií.

Transparentný televízor LG OLED T
Transparentný televízor LG OLED T

Obsah zobrazený na priehľadnej obrazovke sa zdanlivo vznáša vo vzduchu, ale zároveň splýva s okolitým priestorom a vytvára pôsobivý vizuálny efekt, ktorý prináša jedinečnú atmosféru. Ďalšou možnosťou je funkcia T-Bar, ktorá ponúka užitočné zobrazenie informácií v spodnej časti obrazovky. Na paneli T-Bar sa zobrazujú upozornenia na správy, aktuálne informácie o počasí alebo názvy prehrávaných skladieb, zatiaľ čo zvyšok obrazovky poskytuje jasný a nerušený výhľad na priestor za ňou.

Ak chcete zobraziť dokonalý obraz OLED, jednoducho stlačte tlačidlo na zvýšenie kontrastu obrazovky. Používatelia môžu zvýšiť kontrast a naplno využiť vylepšenú kvalitu obrazu LG OLED s novým procesorom α11 AI, ktorý poskytuje štvornásobný výkon pre použitie AI. V porovnaní s jeho predchodcom sa grafický výkon zvýšil o 70 % a rýchlosť spracovania je o 30 % vyššia.

Zdroje: CES, LG

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.